TRT Genel Müdürü Eren, "Halkımız, TRT'nin yaptığı haberlerin hepsine güveniyor. TRT olarak yapmaya çalıştığımız şey de gerçekten izleyicilerimize her zaman doğru haberi vermek, verdiğimiz her haberi kontrol etmek ve haberin içerisinde yanlış bilgi olmamasına son derece dikkat etmek" dedi.
Romanya'da 15 yaşındaki bir kız çocuğunun kaçırılıp öldürülmeden önce 3 kez polisi aradığı ancak polisin uzun süre harekete geçmediğinin anlaşılmasının ardından İçişleri Bakanı Nicolae Moga istifa etti. Moga sadece 6 gün önce bu göreve getirilmişti.
Diyanet İşleri Başkanlığı, yazar Mustafa İslamoğlu'nun Hazreti Hatice ile sözlerine tepki göstererek "Amacı ne olursa olsun, iffet ve fedakarlığın sembol ismi, Peygamberimizin eşi Hazreti Hatice validemize dair beyan ve yaklaşımlarda en küçük bir nezaketsizlik, dikkatsizlik yapılamaz" dedi.
Türk Hava Yolları’na (THY) ait İzmir-İstanbul seferini yapan yolcu uçağının iniş sırasında kuş sürüsüne daldığı ve uçağın gövdesinde hasar oluştuğu bildirildi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edanur Çağlar ile Enes Çağlar ile görüştü.
Mahkeme, 11 Mayıs’tan beri tutuklu bulunan “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisine imza atan akademisyenlerden Doç. Dr. Tuna Altınel'in tahliyesine karar verdi.
Alman Federal Meclisi’nin Bilimsel Hizmetler Dairesi’nden Almanya’da yaşayan 9 Sivas katliamı faillerine ilişkin rapor talep eden Sol Parti milletvekili “faillerin iadesi de Almanya’da yargılanması da hukuki olarak mümkün” yanıtını aldı.
Ömür Atay'ın yönetmenliğini üstlendiği "Kardeşler" filmi, İzlanda'da "En İyi Film" ödülünü kazandı.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu aralarında toplumun farklı kesimlerinden kişi, kurum ve kuruluşların tebrik ziyaretlerini makam odasında kabul etmeye devam ediyor.
Tekirdağ'da, NATO boru hattından yakıt çalmaya kalkışan 2 kişi, jandarmanın düzenlediği operasyonla kazdıkları çukurda suçüstü yakalandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Türk hayvancılığını geliştirmek üzere yürüttüğü Genç Çiftçi Projesi kapsamında vatandaşlara koyun dağıtmıştı Çanakkale'de, Konya’dan geldikleri belirlenen bazı koyunların ani ölümleri nedeniyle veba paniği yaşandı.
Brezilya'da bir cezaevinde rakip çeteler arasında yaşanan ve 5 saat süren çatışmada en az 57 kişi hayatını kaybetti.
ABD'deki California Üniversitesi'nde Mimarlık bölümü profesörleri, ABD - Meksika sınırının iki tarafındaki çocukların bir arada oyun oynayabilmeleri için sınır duvarına tahterevalli inşa etti.
Samsun'da 31 Mart’ta AKP'den görevi 264 milyon lira borçla devralan İYİ Partili İlkadım ilçe Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş, maaş ödemelerini yapmakta zorlandığını ve 2 aydır kendisi dâhil tüm belediye çalışanlarına yarım maaş ödemesi yapmak zorunda kaldığını söyledi.
Bilim insanları göz hareketleriyle kontrol edilebilen, iki kez göz kırpıldığında yakınlaştırma ve uzaklaştırma yapabilen robot lensler geliştirdi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çin'deki Uygur Türklerinin sorunlarına ilişkin, "Bizim beklentimiz tek Çin çatısı altında Uygur kardeşlerimizin huzur ve barış içinde yaşamalarıdır" dedi.
Rasim Ozan Kütahyalı hakkında duruşmalara katılmadığı için yakalama kararı çıkarılmıştı. Kütahyalı bugün polisler tarafından mahkemeye götürüldü.
CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, “Tekirdağ’ın sarı gelini” olarak bilinen ayçiçeğe çiftçinin üretim maliyetlerini karşılayan taban fiyatı verilmesini istedi. Aygun, “İktidar bir an önce taban fiyatı açıklamalıdır” diye konuştu.
Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Trabzonspor'un 2010-11 sezonu şampiyonluğu ile ilgili yaptığı itirazı reddetti.
Turkuaz rengi ve beyaz kumsalı ile dünyaca ünlü Salda Gölü’ne Millet Bahçesi ihalesinin iptali ve yürütmenin durdurulması için Isparta İdare Mahkemesi’ne dava açıldı.
Çorlu'daki tren katliamında 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel ile eski eşini kaybeden Mısra Öz Sel, Ulaştırma Bakanlığı’nda çift maaş alan bürokrat haberine tepki gösterek "Boğazınızdan geçen her lokmada ihmalleriniz yüzünden ölen insanların kanı var. Afiyet olsun" ifadesini kullandı.