Eski Başbakan Süleyman Demirel'in de avukatlığını yapan, eski Ulaştırma, Bayındırlık ve İskan Bakanı Yaşar Topçu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine yapılan itirazları değerlendirdi.
Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden Can Bartu hayatını kaybetti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, YSK’nın Büyükçekmece kararını ertelemesiyle ilgili açıklama yaptı.
CHP'li vekil Turabi Kayan, hükümetin gelirlerin vergilendirilmesinde esas alınacak tutardaki artışı düşük tutması nedeniyle emekçilerin yılın 2. yarısından itibaren yüzde 20’lik vergi dilimine girerek daha fazla vergi vereceğini belirterek, "Maaş ve ücretlerdeki artışlar, artan vergi ile geri alınacak" dedi.
AKP'nin Ankara adayı Mehmet Özhaseki'nin genel sekreterliğe getirdiği Refik Tuzcuoğlu'nu görevden alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yerine MHP eski milletvekili Murat Özgan'ı getirdi.
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle “24 Nisan’ı anma” günü ilan etmesini şiddetle kınıyoruz" denildi.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), öğleden sonra gündemine aldığı Büyükçekmece başvurusunun görüşmesini erteledi.
CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat 2019 Yerel Seçimlerinde saatlerce veri paylaşımını durduran Anadolu Ajansı hakkında Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle yazılı bir önerge verdi.
Avcılar Belediye Meclisi, 2019-2024 döneminin ilk toplantısını Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin başkanlığında gerçekleştirdi. Meclisin ilk toplantısı belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı. Belediye Meclisi’nin ilk oturumunda birlik ve beraberlik vurgusu dikkat çekti.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, telefonda görüştüğü Fransız mevkidaşı Florence Parly'e, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, 24 Nisan'ı sözde Ermeni soykırımını anma günü ilan etmesinden duyulan rahatsızlığı iletti.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Suriye'nin İdlib bölgesindeki militanların Suriye ordusuna yönelik saldırılarına son vermediğini söyledi. Zaharova, Rusya ile Türkiye'nin İdlib'deki durumun yatıştırılması için ortak çabalara devam edeceğini de kaydetti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri, 31 Mart yerel seçimlerinde Kartal Belediye Başkanı seçilen Gökhan Yüksel’i ziyaret ederek, tebriklerini ilettiler.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Burkina Faso Cumhurbaşkanı Roch Marc Cristian Kabore Ankara'da ortak basın toplantısı düzenledi.
Türk Hava Yolları(THY) Sudan'daki askeri darbeden dolayı bugün İstanbul Hartum arasındaki karşılıklı tarifeli seferlerini iptal etti.
Antalya'nın Kemer ilçesindeki Kleopatra Koyu'nun yıllık 505 bin TL bedelle 29 yıllığına kiraya verildiği ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulması için açılan davada, Antalya 3'üncü Bölge İdare Mahkemesi'nce yürütmeyi durdurma kararı verildi.
İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Divan Üyesi Hayrettin Nuhoğlu'nun Mersin'deki seçim sonuçlarıyla ilgili kullandığı “Mersin’in kazanılması İYİ Parti sayesinde oldu” ifadesinin partilerinin görüşü olmadığını bildirdi.
Alman Adalet Bakanı ve SPD'nin AP seçimleri liste başı adayı Barley, “Türkiye’de hukuk devleti alanında yaşanan gelişmelerden ötürü kaygılıyız” dedi. Siyasi partilerde ise AB sürecinin durdurulması çağrıları yükseliyor.
Kayyum atanan Akfa Holding ve alt şirketlerine yönelik Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması sonunda haklarında dava açılan 6'sı tutuklu, 6'sı firari 84 sanığın yargılandığı davada, sanıklar savunma yaptı.
Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam, "YSK’nın seçimlere girmesinde bir mani görmediği ve seçimlere girebilme ehliyeti verdiği adaylara seçildikten sonra mazbata vermemesi ne hukuken, ne vicdanen ne de ahlaken kabul edilebilir bir durum değildir" dedi.
Kayseri'de, 3'ü kadın, 7'si tutuklu 8 sanığın, 'IŞİD terör örgütü üyesi olmak' suçundan yargılandığı davada savcı, mütalaasını açıkladı. Savcı, tutuklu sanıkların bu suçtan cezalandırılmasını, tutuksuz sanığın ise beraatini talep etti.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollandalı mevkidaşı Stef Blok ile düzenlediği basın toplantısında, farklı ülkelerde yaşayan Türklerin entegrasyonunun teşvik edildiğini ifade ederek, “Doğru İslam’ın öğretilmesi konusunda da birlikte çalışıyoruz. O nedenle Avrupa’da radikalleşen bir Türk bile yoktur" dedi.