Resmi Gazete'de yayımlanan 25 Eylül 2024 Çarşamba yönetmelik, genelge ve tebliğler www.istanbulgercegi.com'dan takip edebilirsiniz.
Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 50'si çocuk, 95'i kadın olmak üzere ölenlerin sayısı 558'e yükseldiğini duyurdu.
ASAL Aratırma ve Danışmanlık Şirketinin Ağustos'da 2000 kişi ile yaptığı son ankette, Sizce erken genel seçim yapılmalı mıdır? sorusuna Evet, yapılmalı:%46.6, Hayır, yapılmamalı:%41.2, Fikrim yok/Cevap yok:%12.2 oldu.
Şükran Soner; Cumhuriyet değerleri, kazanımlarının altı kalın kalın çiziliyor olarak, Hak hukuk arayışlarının değişemez kurallar içindeki örgütlenmelerinin vazgeçilemezlerini sıralıyor.
Murat Ağırel; Hazine ve Maliye Bakanlığı 2023 yılı bütçe giderlerinin ekonomik sınıflandırması tablosunda bütçe gideri 2.6 trilyon Türk Lirası olarak belirtilmiş. Bakın bunu eski para ile yazmadım. 13 haneli aslında okumak zorlaşmasın diye kısalttım.
Orhan Bursalı; Milli Eğitim bakanının işi gücü “dindar eğitim” olduğu sürece, önemli olan Allah korkusu eğitimidir diyen kafalar AKP içinde egemen olduğu sürece, bugünün dünyasında yerimiz hiçbir zaman olmayacaktır.
Melih Aşık; Adenauer Vakfı, Friedrich Ebert Vakfı, Friedrich Naumann Vakfı, Heinrich Böll Vakfı adlarını çok sık duyardık. Bu vakıflar Alman siyasi partilerine bağlı olup sık sık konferans ve açık oturum düzenliyordu.
Can Ataklı; Seçildiği günden beri “yumuşama- gerginliği azaltma” çabasında olan Özgür Özel son günlerde biraz asabi görünüyor,
İmambakır Üküş; Mansur Yavaş bırakın gitmeyi o konuşma ve tavırla CHP'de artık ben de varım dedi. Daha da önemlisi varlığını yalnızca tüzük kurultayında kötü Yönetim sürecine itirazla sınırlamadı.
Resmi Gazete'de yayımlanan 24 Eylül 2024 Salı yönetmelik, genelge ve tebliğler www.istanbulgercegi.com'dan takip edebilirsiniz.
Çin'in kuzeybatısındaki Ciuçüen Uydu Merkezi'nden, aralarında "Jilin-1 SAR 01A" ve "Yunyao-1 21-22" uydularının olduğu uydu grubu " Licien-1 Y4" uzaya başarıyla fırlatıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (SDSN) Başkanı Prof. Dr. Jeffrey Sachs ile görüştü.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'li düşünce kuruluşu temsilcileriyle Türkevi’nde yuvarlak masa toplantısında bir araya geldi.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de temaslarında Türkevi’nde Arnavutluk Başbakanı Rama ile görüştü
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonunun Ar-Ge birimi KAMU-AR’ın dört kişilik bir ailenin, dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için tüketmesi gereken gıda ve diğer ihtiyaçlarının hesapladığı açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının Eylül 2024 sonuçları açıklandı.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de eşi Emine Erdoğan ile TURKEN Foundation'ı ziyaret etti.
Doç. Dr. Gökhan Günaydın Gemlik Kitap Fuarı ile ilgili yaptığı paylaşımda; “22 Eylül Pazar, Gemlik Kitap Fuarı’nda saygın gazetecilerin sorularını yanıtlamaya çalıştık."
Eğitim-İş Sendikası YÖK önünde yaptığı açıklamada üniversitelerde görev yapan akademik ve idari personelin yaşadığı sorunlara dikkat çekti ve bu sorunlara kalıcı çözümler üretilmesini istedi.
Senarist ve yönetmen Tomris Giritlioğlu 67 yaşında hayatını kaybetti.
Ankara Polis Okulu'ndan 2023 yılında mezun olduktan sonra İzmir'e ardından da İstanbul'a atanan polis memuru Şeyda Yılmaz, dün gece çok sayıda suçtan kaydı bulunan firari Yunus Emre Geçer'i yakalamaya çalışırken yaşamını yitirdi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Bakan Mehmet Şimşek’in açıklamalarına “sonunda bu da oldu!” diye tepki gösterdi.