Tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Van'da katıldığı bir programda "Kayyumları asla tanımayın, kabul etmeyin" sözleri nedeniyle 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin Türkiye için vazgeçilmez bir hedef olduğunu belirtti.
Dünya üzerindeki farklı ülkelerin yaşam endeksinde en fazla neyi önemsediği ortaya çıkarken, Türkiye’nin en fazla önemsediği konu “eğitim” olarak belirlendi.
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile 2017 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı görüşmelerinde CHP adına konuştu, AKP sıralarına dönerek “Cumhurbaşkanı nerede, hazırladığı bütçeyi niye sunmuyor, niye bütçesini savunmuyor?” dedi.
Nâzım Hikmet’in el yazısı şiirleri, Ece Ayhan’ın daktilosu, Cemal Süreya’nın mektupları, Asım Bezirci’nin taslakları, Enver Gökçe’nin yazı defteri, Melih Cevdet Anday’ın ilk baskı kitapları ve daha fazlası Kadıköy Kemal Tahir Halk Kütüphanesi'nde edebiyatseverlerle buluşacak.
Ankara 9'uncu Sulh Hukuk Mahkemesi, Türk Kızılayı'nı olağanüstü genel kurula götürmek üzere kayyum atadı.
Köylüyle alay eden Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat'tan, İl Jandarma Komutanlığı ve il Emniyet Müdürlüğü ile ilgili görevler alındı.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen Türk Savunma Sanayii Zirvesi'nde konuştu.
CHP Milletvekili Murat Emir, Türkiye'de 2008-2016 yılları arasında madde kaynaklı ölüm oranında yüzde 20 artış olduğunu belirterek, sadece son 3 yılda madde bağımlılarının sayısında ise yüzde 20 artış yaşandığına dikkat çekti.
Mersin’in Tarsus ilçesindeki cemevlerinin, diğer ibadethaneler gibi elektrik muafiyeti kapsamına alınması için 2 yıl önce açılanan davada mahkeme Yenice Sıdkı Baba Cemevi’nin elektrik faturasının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ödenmesine karar verdi.
Anayasa Mahkemesi (AYM), kamu kurumunun bölge müdürlüğünde çalışan memurun, annesinin sağlık sorunlarına rağmen aynı kuruma bağlı liman başkanlığında görevlendirilmesi işleminde 'hak ihlali' olduğuna karar verdi.
CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Ethem İnal, Bornova Ziraat Odası ve Bornova Çiftçi Malları Koruma Başkanlığını ziyaret etti, oda başkanı ve üyelerle Bornova tarımını konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İYİ Parti ile yürütülen ittifak görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Sarı yelek terörüne özenen varsa bunun bedelini çok ağır öder. Sarı yelek giyen çıplak yatmayı göze almalı'' dedi.
Türk Telekom kotasız internet fiyatları, bugün resmi internet sitesinde yapılan güncellemeyle gün yüzüne çıktı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın belediyecilikte fark yaratacaklarını söyledi. Ahmet Akın, "Benim başkanlığımda, erzaktan, asker yardımlarına, tekerlekli sandalyeye kadar BaValıkesir'de ihtiyaç duyulan sosyal belediyecilik hizmetleri zamanında ve sürekli yapacağız" dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi'nde konuştu. Albayrak, YEP sonrasında 2021 yılında enflasyonun yüzde 6 olacağını belirterek, "Koyduğumuz hedeflerin de üzerine çıkacağız" dedi.
Irak'ın eski başbakanı Haydar el-İbadi, İran'ın, ikinci kez başbakanlık koltuğuna oturmasını engellediğini ileri sürdü.
İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur, Çorlu tren kazasında kızı Sena'yı kaybeden Gürkan Köse'nin “Kızımın hakkını aramazsam bana yazıklar olsun! Sesimi duyun lütfen” sözleri üzerine "Eğer duymazsak ve verdiğimiz sözleri yerine getirmezsek hepimize yazıklar olsun bu Meclis’te!" dedi.
Rize İl Emniyet Müdürlüğü'nde tayin görüşmesinin ardından trafik polisi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'nun (38), silahlı saldırısında şehit olan İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin (46) cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Mersin'e uğurlandı.
CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 2019 yılı bütçesinde toplumda yara almış hiçbir kesime yer verilmediğine dikkat çekti