Yandaş Fuat Uğur, Kadir Mısıroğlu'nu savunayım derken alay konusu oldu.
CHP’li Emir’in Saray’a yönelttiği, “Para transferi yaptığınız dernek ve vakıflar hangileri?” sorusuna verilen yanıtta tüm kuruluşlar yer almadı. Saray, 2017’de 5.5 milyon lira verdiği dernek ve vakıfların sadece 13’ünün ismini açıkladı.
Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesindeki tarihi Kayhan Çarşısı'nda çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
Türkiye ekonomisine dair 2018 ve 2019 büyüme beklentilerini aşağı çeken Fitch, kur krizinin, yüksek enflasyonun ve dış finansman koşullarda yaşanan sıkıntıların 2019'da ülkenin resesyona sürüklenmesine neden olacak ekonomik bir şok yarattığını kaydetti.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ege adaları konusunda partilere gerekli bilgilendirmeleri yaptıklarını kaydederek, önceki gün bu konuda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i aradığını söyledi. Çavuşoğlu, Milli Güvenlik Kurulu'na da bir rapor halinde konuyu getireceklerini ifade etti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre işsizlik oranı ağustosta geçen yılın aynı ayına göre 0.5 puan artarak yüzde 11.1 oldu. İşsiz sayısı 266 bin kişi artışla 3 milyon 670 bin kişiye ulaştı.
Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye 70 milyon lira oldu. Tam bilet 70, yarım bilet 35, çeyrek bilet 17.5 liradan satılacak.
ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, IŞİD'e karşı sürdürülen savaşın birkaç içinde sona erebileceğini söyledi. Jeffrey, Amerikan güçlerinin IŞİD'e karşı elde edilecek galibiyetin uzun süreli olması için çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.
Can Ataklı: Seçimleri kazanmanın rahatlığı ile çok kısa bir süre, gerginlik politikası yerine yeni siyasi stratejiler sunmaya çalıştılar. Ancak baktılar ki olmuyor, gerginlik politikası yeniden devreye girdi.
Yılmaz Özdil: Norveç'te sadece 6 bin 400 balıkçı teknesi var, 150 ülkeye balık ihracatı yapıyor. Türkiye'de 16 bin 450 balıkçı teknesi var, 100 ülkeden balık ithal ediyor!
Yazgülü Aldoğan: Biz metroda koşturuyoruz, kamudaki danışmanın eşi bile Mercedes’e biniyor! Köprü yaptırıyor müteahhitine, kimse geçmiyor, parasını biz metroya binenler ödüyoruz. Bunu yazdığın zaman suç.
Cumhurbaşkanlığı Sarayı, 2019 yılında kullanılmak üzere 2 milyon 600 bin kilovatsaatlik elektrik alımı ihalesi açtı. Külliye'nin tek başına bir yıllık elektrik tüketimi bin 300 konutun elektrik tüketimine eşit.
TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, İDO'nun iç hat seferlerini kaldırma kararıyla ilgili açıklama yaptı.
Barış Terkoğlu: Birbirlerine hediye mi veriyorlar yoksa masa altından tekme mi atıyorlar?
İngiltere kabinesi, Başbakan Theresa May'in Avrupa Birliği ile vardığı Brexit anlaşmasını onayladı. May, "Birleşik Krallık'ın çıkarlarına en uygun" kararın alındığını söyledi.
Mehveş Evin: Toplum, tüm hurafelere, devletin şiddet konusundaki eylemsizliğine, hakları tırpalanma çabasına, yargıdan medyaya cinsiyetçiliğe rağmen kısa zamanda büyük yol katetti. Kadın erkek eşitliğini savunanlar, şiddete karşı duruşta birleşenler, büyük çoğunluk.
Yalçın Bayer: “Kılıçdaroğlu, ilçe belediye başkanlarını büyükşehirlerde sahaya sürmek için kararlı gözüküyor. Özellikle de gençleri ilçelerde aday olarak görebiliriz. İstanbul’da kendisine yakın bir isim olan Bülent Kerimoğlu’nu büyükşehirden göstererek sürpriz yapabilir.”
Melih Aşık: Atatürk’e yönelik saldırıların bir nafile amacı O’nun tarihi kişiliğini zedelemek... Bir başka amacı O’nun kurduğu rejimi yıkmaktır... Çağdaşlığa, bilime, uygarlığa, aydınlığa inanan milyonlar herhalde buna izin vermeyecektir...
Orhan Bursalı: Bu hasta adamı ziyaret, AKP ve tüm yönetiminin bir siyasal tutumunun göstergesidir. Dün AKP yetkilileri açıkladı: “Hasta ziyaretinin siyaseti olmaz!”
Sanatçı Orhan Gencebay, kendisine yöneltilen 'her dönemin adamı' eleştirisine tepki gösterdi. Bunu 'bukalemunluk' olarak tanımlayan Gencebay, iktidarları halka saygısından dolayı sevdiğini söyledi.
Kamuoyuna “Ücretli poşet dönemi başlıyor” şeklinde yansıyan torba yasa teklifinden doğa talanına yol açabilecek düzenlemeler çıktı.