Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, adli ve idari yargı hakimleri ile Cumhuriyet savcılarının kura törenine katıldı.
Kürtajın yasak olduğu El Salvador'da, geçen yıl kendisine tecavüz eden 70 yaşındaki üvey babasından hamile kalan ve bebeği tuvalette doğuran bir kadının cinayete teşebbüsle yargılandığı davanın duruşmaları başladı.
İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, TBMM Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifi ile yıllık 2 milyar 400 milyon TL olan TRT payının yerel basın ile paylaşılmasını istedi.
2012 yılında ünlü opera sanatçısı, bariton Sedat Öztoprak tarafından kurulan “Koro İstanbul’un Sesi”, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına, “Atatürk’e Saygı” konseriyle sahne aldı.
Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kanada istihbaratının Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin ses kayıtlarını dinlediğini açıkladı.
Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Airbus 321 tipi yolcu uçağıyla Volgograd’a acil iniş yaptıktan sonra yolcuları bir otele yerleştirmeyen ve yiyecek vermeyen Onur Air’e para cezası verdi.
AKP'de yerel seçimler için bugün sona erecek olan aday adaylığı başvuru süresi 16 Kasım'a uzatıldı.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Hazine arazilerinde ecrimisil ödeyerek tarım yapan yüzbinlerce çiftçiye süre uyarısında bulundu.
Kamu kreşlerinin sayısı azalırken Diyanet’in kreşleri artıyor. Çocuk Psikoloğu Sevi Gizem Zeybek “Dini öğeler soyut düşünme becerisi kazanamamış çocuklarda çok büyük kaygılara yol açarak çocukların ruh sağlığını zedeler” dedi.
2019 yılı bütçe sunumunda, Plan ve Bütçe Komisyonunda konuştu. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı'nın birleştirilmesiyle Ticaret Bakanlığı kurularak etkili bir model oluşturulduğu fikrine katılmayan CHP’li Okan Gaytancıoğlu, “Tam tersine farklılaşmaya gidersiniz” dedi.
İzmir’in Dikili ilçesi açıklarında, kaçak göçmenlerin bulunduğu tekne battı. Kıyıya yüzerek çıkan 2 göçmen, teknede 15 kişi olduğunu söyledi.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Vatandaşlarımızın haksız fiyat artışlarına ilişkin başvurularını daha kolay ve hızlı yapabilecekleri 'Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirimi Mobil Uygulaması'nı hayata geçirdik" dedi.
Adı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda hem CHP hem İYİ Parti ile geçen Mansur Yavaş, açıklama yaptı.
Ziraat Bankası'nın geçen sene üçüncü çeyrekte 338.4 milyon lira olan ticari zararı bu sene aynı dönemde yaklaşık 5 kat artışla 1.55 milyar liraya çıktı.
Sayıştay tarafından 'Ege Üniversitesi 2017 Yılı Denetim Raporu' tamamlandı. Raporda, alınmayan teçhizatın alınmış gibi gösterildiği ve bedelinin ödendiği belirtildi.
Yıllara göre trafikten men edilen araç sayıları belli olurken, geçen yıl trafikten men edilen araç sayısının bir milyonu geçtiği görüldü.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Atatürk’e hakaret eden Kadir Mısırlıoğlu ziyareti Meclis gündeminde taşındı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen verdiği önergede “Atatürk’e hakaret eden Kadir Mısıroğlu'nu Atatürk’ün anıldığı günde ziyaret eden Ali Erbaş görevden alınacak mıdır?” diye sordu.
Bursa Kanser Derneği’ni ziyaret eden CHP Bursa Milletvekili, Anayasa Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Adı bile ürkütücü olan bir hastalıkla mücadele eden kanser hastalarına devlet daha hassas olmalı” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Kamudaki enerji verimliliği yatırımları için Dünya Bankası ile 200 milyon dolarlık bir anlaşmaya vardık" dedi.
Oyuncu Erdal Beşikçioğlu, "Ülkemizin daha iyi olmasını isterim her zaman. 'Aynı gemide değiliz' de ne demek? Hepimiz aynı gemideyiz, önce bunu fark edelim" dedi.
Osmangazi Köprüsü’nde şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. İddiaya göre, “sistem çalışmıyor” denilerek alınan nakit kayıtlara girmiyor. Böylece devletin taahhüt ettiği araç kotası düşük gösteriliyor.