Sultangazi'de tramvay rayları üzerinde temizlik çalışması yapan İsmail Ünlü'ye 2 tramvay birden çarptı. Vücudunda kırıklar oluşan Ünlü'nün hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP'nin, Atatürk'e, Cumhuriyet'e söz söylenmesine karşı olduğu gibi ezanın Arapça okunmasına da karşı olmadığını ve olmayacağını bildirdi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim faaliyeti yürütülmeyen okullara yapılan öğretmen atamalarını kabul etti. Selçuk bunun hukuksuzluk olarak düşünülmemesi gerektiğini savundu.
Rus donanmasına ait gemi, Çanakkale Boğazı'ndan geçti.
‘Reçetesiz ilaç satışında kutu başına eczacılara 2 bin lira ceza’ verilmesini öngören madde, gelen tepkiler üzerine TBMM Sağlık Komisyonu’ndan geçmedi.
İzmir Körfezi’ni ürkütücü bir yeşil örtüyle kaplayan deniz marulları ile ilgili korkunç bir gerçek ortaya çıktı. Prof. Dr. Baha Büyükışık, “Körfez temizlenmezse, toksinler nedeniyle kıyıda yürüyenler zehirlenebilir” uyarısı yaptı.
Çin'in Berlin Büyükelçisi, ülkesinin Almanya Federal Parlamentosunun Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde insan hakları sorunu yaşandığı iddialarını ve bu konudaki kınamalarını reddettiğini açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim sistemiyle ilgili çalışmalar konusunda açıklamalarda bululurken, "İnşallah Kayseri gibi şehirlerimizin öncülüğünde Türkiye'ye örnek eğitim şehirleri oluşturacağız" dedi.
Tarihi Osmanlı Dönemi'ne uzanan, 360 tereyağının sunulduğu yarışmada birinci seçilen, Trabzon'un coğrafi tescilli Tonya tereyağının üretildiği süt fabrikasında ekonomik sorunlar nedeniyle 44 yıl sonra üretime ara verildi.
Genel Sağlık-İş'ten "10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü" dolayısıyla yayımlanan mesajda, "Türk Ulusu 80 yıl değil, yüzyıllar da geçse büyük kurtarıcısı Atatürk’ün izinde yürüyecek, unutturmaya çalışanlara inat, ilke ve devrimlerini sonsuza kadar yaşatacaktır" denildi.
10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ile ilgili olarak bir mesaj yayımlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve O’nun düşünce sistemine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var” dedi.
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP’nin yerel yönetim anlayışına ilişkin ilke ve esaslarının yer aldığı İstanbul Kent Anayasası’nın taslak metnini kamuoyuyla paylaştı.
Prof. Dr. Canan Karatay, ekmekte kabarmayı sağlayan glamür maddesinin bağımlılık yaptığını söyledi. Karatay ayrıca, “Vejetaryenlik bir yaşam biçimidir. Ancak veganlık, misyonerliktir” ifadesini kullandı.
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi I Grubu dördüncü maçında Genk ile 1-1 berabere kaldı.
ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı David Hale, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayı karşısında ABD'nin tutumunu, "Suudi yetkililerin vizelerin iptal edilmesi ve Magnitsky Yasası altında yaptırımların uygulanabilirliğini değerlendirmek gibi güçlü adımlar atıyoruz" sözleriyle değerlendirdi.
Karaman'ın Ermenek ilçesinde 2014 yılı Ekim ayında 18 işçinin öldüğü maden faciasında oğlunu yitiren ve "Benim oğlum suda yüzme bilmez ki" sözleriyle herkesi ağlatan Ayşe Gökçe'nin (77) öldüğü yönündeki haberler asılsız çıktı.
CHP'li Öztürk Yılmaz’dan hakkında açılan disiplin soruşturması ile ilgili açıklama geldi. Yılmaz açıklamasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi.
Cumhuriyet Halk Partisi Tarım Politikaları ve Tarım Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin kırmızı et tüketimine ilişkin yaptığı açıklamaya cevap verdi.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizi Vietnam ve Myanmar ile aynı gruba taşıyan fazla mesai uygulamasını Meclis gündemine taşıdı. Gürer, fazla mesainin fazlalığının yarattığı sorunların belirlenmesi ve çözüm yollarının bulunması için Meclis Araştırması açılmasını istedi.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Hatay'da bulunan Zeytin Dalı Sınır Kapısı'nın açıldığını duyurdu.
Turgut Ünlü: 2019 bütçesinden de millete bir şey çıkmayacak. Bütçede kamu yatırımlarından %36.4 kesinti yapılacak böylece yatırımlar duracak, 6.3 milyona çıkan işsiz sayımız daha da artacak, enflasyon iyice tırmanacak.