Andy-Ar Araştırma Şirketi Faruk Acar, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu. Acar, "MHP desteği olmazsa AKP büyükşehirlerin bazılarını kaybetme potansiyeli taşıyabilir" dedi.
İstanbul Erkek Lisesi'ndeki Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerinde 'İzmir Marşı okuyan öğrencilere şiddet uygulandığı' iddiaları üzerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı.
Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda bulunan şömineden örnek alındı.
Cumhuriyetin 95. yıl dönümü dolayısıyla ülke genelinde kutlama törenleri yapılacak.
Hakan Tahmaz: Ama AK Parti’den eli daha kuvvetli. MHP için maliyeti daha az olabilir. AK Parti için iktidar düşmek bir anlamda dünyanın sonu bir anlamda.
Brezilya'da düzenlenen başkanlık seçimlerini resmi olmayan sonuçlara göre aşırı sağcı aday Jair Bolsonaro büyük bir oy farkıyla kazandı.
Fenerbahçe, Süper Lig'in 10. hafta mücadelesinde MKE Ankaragücü’ne 3-1 mağlup oldu. Maçın ardından Fenerbahçeli taraftarlar Phillip Cocu'yu istifaya davet etti. Fenerbahçe, teknik adamın görevden alındığını duyurdu.
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Suç işleyen bir kişi karakolun bir kapısından girip diğer kapısından çıkıyor. Bu da insanların adalet duygusunu rencide ediyor. ‘Yapanın yanına kar kaldı, kalıyor’ algısı insanların kendine, topluma ve devlete olan güveni zedeliyor" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 29 Ekim Pazartesi günü saat 10.15'te Anıtkabir'de düzenlenen Cumhuriyet Bayramı resmi törenine katılacağı bildirildi.
MEB’e bağlı özel bir anaokulunda üç yaşındaki çocuklara namaz kıldırıldı. Görüntüler kurumun sosyal medya hesabı üzerinden, “MEB’e bağlı olmamız Müslümanlığın gerektirdiklerini öğrenmemizi engelleyemez” notuyla paylaşıldı
Orhan Bursalı: 600 yıllık Osmanlı’yı ve yönetimini, bilime, sanata, sanayiye, insan yaratıcılığına, girişimciliğine ve yeteneğine, keşiflerine yabancı kalmak yıktı. Bütün bunlardan zenginlik yaratan Avrupa (ve yukarıda Rusya) Osmanlı’yı darmadağın etti..
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne göre yeniden yapılanan hükümette ‘kabine revizyonu’ yapılacağı iddia ediliyor.
Çiğdem Toker: “Vicdan” bu çağın sözlüğünden yırtılıp atılmış bir sayfayken gelin de siyasetçilerin bizim gibi sadece soru sormasına isyan etmeyin.
Melis Alphan: Et yemeyi bıraktıktan sonra, çok kısa süre içinde, ‘ortamlarda’ insanlarla bu konuda tartışmamam gerektiğini öğrendim. Eskisi kadar dokunulmaz olmasa da, et hâlâ bir tabu.
Endonezya'da Jakarta-Sumatra seferini yapan Boing tipi yolcu uçağı denize düştü.
Bugün egemenliğin bir hanedandan alınıp halka verilmesinin, Cumhuriyetin 95’inci yıl dönümü.
İrlanda'da dün cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yanı sıra 'dine küfretme ve hakaret' yasasının anayasadan çıkarılmasıyla ilgili bir de referandum yapıldı. Seçmenlerin yüzde 65'ten fazlası yasanın kaldırılması yönünde oy kullandı
Yeni havalimanı inşaatında kimyasal kabloları üreten Çinli firma 'ticari itibarının zedelendiği' gerekçesiyle İGA'ya dava açmaya hazırlanıyor. İGA'nn da şirkete karşı dava açacağı belirtiliyor.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, "Ülkemizi 'muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma' mücadelemizde ileri demokrasi ve güçlü ekonomi yönünde kat ettiğimiz her mesafeyi, şanlı geleceğimiz için yakılan bir ışık olarak görüyorum" dedi.
Yenimahalle Belediyesi tarafından Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin yapıldığı, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında büyük önem sahibi, Kütahya’nın Dumlupınar topraklarında yapımı tamamlanan “Dumlupınar Sosyal Tesisleri ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi” coşkuyla açıldı.
8 Temmuz 2018'de Çorlu'da meydana gelen 25 kişinin hayatını kaybettiği 341 kişinin yaralandığı tren faciasının üzerinden 19 gün geçtikten sonra Devlet Demiryolları'ndan ailelere varsa tazminat taleplerini bir dilekçeyle iletmelerine ilişkin mektup gönderilmiş.