Hukukçular, Kaşıkçı olayı sonrasında konsoloslukta izinle arama yapılması ve Başkonsolos el-Uteybi’nin ülkesine gitmesine izin verilmesini eleştirildi.
CHP son on yıldaki her seçimde, seçim anketinden merkez yoklamasına, genel merkez komisyonlarına kadar pek çok yöntem uyguladı.
Melih Aşık: Cumhurbaşkanı ODTÜ öğrencilerine yaptığı jestle diğer öğrencilerin durumunu da hatırlatmış oldu.
Ankara 10. İdare Mahkemesi, eyleme katıldığı için bursu kesilen öğrencinin başvurusunu haklı buldu. Kararda, "İdarece iddia edildiği üzere eylemin terör eylemleri kapsamında direniş, boykot, işgal ve bunun gibi davranışlar kapsamında değerlendirilmesine olanak bulunmamaktadır" dendi.
Orhan Bursalı: Her durumda, eğer Atatürk hisselerinin CHP’den alınıp Hazine’ye devri şu veya bu şekilde gerçekleşirse, Türkiye büyük bir guguk devleti olayıyla daha karşı karşıya kalacaktır..
Yeni Şafak gazetesi, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasında geçen görüşmenin perde arkasında yaşananları aktardı. Gazetenin haberinde Erdoğan'ın, Suriye'de yaşanan çatışmalı ortamla ilgili olarak Pompeo'ya "Sizin için zorsa teröristleri biz temizleriz" dediği ifade edildi.
Faiz ve enflasyondaki artışla tüketici kredileri ve kredi kartı harcamalarında reel daralma üçüncü çeyrekte yüzde 12’yi aştı
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Rahip Brunson'un serbest bırakılmasının ardından Türkiye'ye uygulanan yaptırımlar konusunda son dakika açıklamalarında bulundu. Pompeo yaptırımlar ile ilgili kısa sürede karar vereceklerini söyledi.
Fotoğrafların ustası, duayen foto muhabiri Ara Güler, 90 yaşında yaşama veda etti. Ustanın ölüm haberini Yasemin İnceoğlu sosyal medya hesabından paylaştı...
HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisioğlulları geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan 259 muhtarın durumunu Meclis gündemine taşıdı.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'nin İş Bankası'ndaki hisselerinin Hazine'ye devri için "Konuyu Meclis'e getiriyoruz" demişti. MHP Genel Başkanı da kararı desteklediklerini açıklamıştı.
ABD, Türkiye'nin Menbiç'e operasyon yapacağız söylemlerinden sonra Menbiç'e yoğun bir askeri sevkiyat yapıyor. ABD, DSG'ye bağlı Menbiç Askeri Meclisi’ne zırhlı araçlar ile ağır silahlar gönderdi.
Bartın'ın Amasra ilçesinde Hattat Holding’e bağlı Denfa firmasında çalışan iki işçi, üç aydır alamadıkları maaşlarının ödenmesi talebiyle vincin üzerine çıktı.
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Makedonya ile isim konusunda hükümette yaşanan tartışmanın ardından istifa etti.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD ve Kürt güçlerden oluşan müttefiklerinin, Suriye'nin kuzeydoğusunda 'devlet benzeri bir yapı oluşturmaya çalışmaları nedeniyle endişeli olduklarını' söyledi.
İYİ Parti Başkanlık Divanı sonrasında basın toplantısı düzenleyen Genel Sekreter Mustafa Cihan Paçacı, Suudi gazetecinin kaybolmasının ardından ülkeden ayrılan konsolos için "Hangi borcun diyetidir ki, konsolos elini kolunu sallayarak gitmiştir?" diyerek tepki gösterdi.
Beyaz Show’da “Çocuklar ölmesin” dediği için yargılanarak 1 yıl 3 aylık hapis cezasına çarptırılan ve 6 aylık kızı ile birlikte cezaevine konulduktan sonra 4 Mayıs'ta infazı 6 ay ertelenerek tahliye edilen Ayşe Çelik'in cezasının infazı ertelenmezse 31 Ekim'de yeniden bebeği ile cezaevine girecek.
Gazeteci Kaşıkçı'nın kaybolması olayıyla ilgili 11 Suudi yetkilinin ardından Türk inceleme heyeti de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na ait konuta geldi. Konutta arama başlıyor.
Moldova'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ, devletimizin bütün kademelerine sızmış bir terör örgütüdür. Bu terör örgütü, aynı çalışmalarını şu anda Moldova'da da yapmak, devletin kademelerine sızmak suretiyle burada da aynı adımları atabilir" ifadelerini kullandı.
Görevi başındaki polislere hakaret ve küfür ettiği gerekçesiyle gazeteci Fatih Altaylı hakkında soruşturma başlatıldı.
CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, daha önce yazılı bir soru önergesiyle gündeme getirdiği meslek lisesi ve meslek yüksekokulu stajyerlerinin sorunlarını TBMM’de yaptığı bir basın açıklaması ile tekrar gündeme getirdi.