Tüketici güven endeksi eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 13.2 oranında azalarak 59.3 seviyesine indi. Endeks 60 seviyesinin altına son olarak Eylül 2015'te inmişti.
ABD'li uluslararası kahve zinciri Starbucks, Türkiye'de sattığı kahvelere zam yaptı. Zammın pazartesi gününden itibaren uygulandığı öğrenildi.
Çin Başbakanı Li Keqiang, 19 Eylül Çarşamba günü, küreselleşmenin durdurulamaz bir gidiş olduğunu ve serbest ticaret gibi temel ilkelerin, süreçteki aksamalara rağmen sürdürülmesi gerektiğini söyledi.
Çorum Hitit Üniversitesi’nde görevli yaklaşık 30 akademisyenin soyadlarının aynı olması sosyal medyada ‘aile üniversitesi’ yorumlarına neden oldu.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Frankfurter Allgemeine gazetesi için kaleme aldığı makalede Türkiye'nin kur krizini atlattığını belirtti. Albayrak, küresel yatırımcının Türk ekonomisine güvenini yeniden kazanmayı hedeflediklerini vurguladı.
Piyasalar bugün açıklanacak Orta Vadeli Program'ı (OVP) beklerken Dolar/TL bugüne 6.25 TL seviyesinden başladı. OVP, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından bugün İstanbul'da açıklanacak
Atay Sözer: Gerard vatandaş olursa onun için de bu tür mutasyonlar kaçınılmaz görünmekte. Bir kere ismini Geray ya da Giray yapar; soyadı biraz kısalıp Depar olabilir (neticede insanımız depar sözcüğüne futboldan dolayı aşinadır), Geray Depar…
Oyuncu, yönetmen, senarist ve seslendirme sanatçısı Ferdi Merter, 79 yaşında hayatını kaybetti.
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan milyonları ilgilendiren düzenleme yayımlandı. Yeni sisteme göre 8 yaş üstü öğrenciler liseye kayıt yaptırabilecek ancak 22 yaşına kadar mezun olamayanların kayıtları silinecek.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İlaç Geri Ödeme Komisyonu ve Sağlık Bakanlığı’nca 15 Eylül’den itibaren ilaçta referans kodlamasına geçildi. Astım ve KOAH hastalarının raporlu ilaçlarından kutu başına 14 ila 20 lira arasında fiyat farkı ödemesi çıkmaya başladı.
Teknofest kapsamında 3. havalimanında konser verecek olan Manuş Baba, sosyal medya hesaplarından tüm konserlerini iptal ettiğini duyurdu.
Küçükçekmece'deki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde yarın düzenlenecek "Evrensel Aşura Matem Merasimi" nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak.
Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 1993 yılında 11 sivilin kaybolmasıyla ilgili, 2013 yılında açılan davada yargılanan dönemin Bolu 2'nci Komando Tugay Komutanı emekli Tuğgeneral Yavuz Ertürk beraat etti.
Orhan Bursalı: Diyabet ve obezite tam bir baş belası. Diyabetle dünyada en az 425 milyon insan, obezite ile de 650 milyon insan, yani toplarsanız, dünyada en az 7 insandan 1’i cebelleşiyor.
Hazine’ye ait toplam 34 bin 312 metrekarelik Riva’nın en değerli arazisi ihaleye çıkartıldı. Özelleştirilmek istenen arazi daha önce de ihaleye çıkartılmıştı.
Varlık Fonu Yönetimi Genel Müdürü Zafer Sönmez, "Kalpleri kazanarak iş yapacağız. 5 yıl sonra göreceksiniz ki bu fon aslında Türkiye’nin uluslararası kartviziti olacak" diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 20 Eylül Perşembe günü, Kırklareli'de STK temsilcileri ve halkla bir araya gelecek.
MHP Konya Milletvekili Esin Kara, yerel seçimlerde 30'a yakın ilde AKP ile ittifak yapılacağını açıkladı.
Mehveş Evin: Atatürk Havalimanı’ndaki emlak reklamlarında, İngilizce yazan kısımları okudum. İnanamadım. Şöyle diyordu: 'Emlak almadan önce bize danışın. İkinci eviniz Türkiye.'
Yılmaz Özdil: Öbürü Maduro. Bizimki mağduro yani.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'li işadamlarıyla yaptığı bir toplantıda yaptığı değerlendirmelerde, "ABD ile sorunların iş dünyasını etkilemesini istemem. Gerekli adımları atacağız" dediği belirtildi.