Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Kurban Bayramı verilerini açıklarken, 20-24 Ağustos tarihlerine denk gelen Kurban Bayramı ve arife gününde kartlarla 6.1 milyar TL ödeme yapıldı. Bu değer, 2017 yılının Kurban Bayramı’na göre kartlı ödemelerde yüzde 23 oranında büyüme olduğunu gösteriyor.
TBMM KİT Komisyonu Üyesi ve CHP Yönetim Kurulu Üyesi Adana Milletvekili Orhan Sümer, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından, banka bünyesinde gerçekleştirilen TL uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerinin yanı sıra Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) da işlem gerçekleştirilebileceğini bildirdi.
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yeni atanan Levent Yazıcı, "Ara sınıflarda okuma-yazma güçlüğü çeken çocuklarımız var, hatta lisede olanlar bile bulunuyor" dedi.
İmambakır Üküş; CHP’nin ve Kılıçdaroğlu’nun önünde tarihi bir sorumluluk var. Sorun, 31 Mart’ta kimin belediye başkanı olacağı sorunu değildir. Sorun, CHP’nin kaç belediye başkanlığı kazanacağı sorunu değildir. Sorun, CHP’nin bütün demokrasi güçleriyle birleşerek 2019 Mart’ında AKP’ye kaybettirmektir…
HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, SMA hastalarının sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Birlikte Kazanacağız: KOBİ Destek Kredisi Tanıtımı"na katıldı.
Konya Ovası Projesi’ne dahil olan Niğde’de sulama suyu ihtiyacı olan vatandaşlara yeni su kuyusu açma izni verilmezken, Ulukışla Belediye Meclisi’nin özel bir maden şirketine 18 kilometre uzaklıktaki Tepeköy köyüne kadar su borusu hattı döşenmesini onaylaması tartışmalara neden oldu.
Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in yaşamını yitirdiği, 4 kişinin yaralandığı 17 Mayıs 2006'da düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin Ergenekon davasından ayrılan Danıştay saldırısı davasında karar verildi.
Olası Marmara depreminin ardından dalgaların yüksekliğinin 6 metreyi bulabileceğini vurgulayan Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Başkanı Jeolog Prof. Dr. Şükrü Ersoy, tsunami tehlikesine karşı uyarılarda bulundu.
Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Dilaver Özturan, beş duyumuzdan biri olan işitmede ortaya çıkan sorunların ihmal edilip tedavide geç kalınması durumunda demans ya da Alzheimer’ı hızlandırdığını söylüyor.
Fazıl Say, bu yıl 16.'sı düzenlenen Uluslararası Kuzey Kıbrıs Müzik Festivali’nde sahne alacak.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Mezuniyet Töreni'nde konuştu.
Sakarya'nın Karasu ilçesinde, 6 günde 4 bin 500 kişiyi hastanelik eden 'Norovirüs' salgınının içme suyundan kaynaklanma ihtimali üzerine, SASKİ'nin yaptığı incelemede, 827 kaçak su bağlantısı tespit edildi. Karasu'da suyun renginin değişmesi üzerine ise denize girmek yasaklandı.
CHP eski Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayacak.
2017'den bu yana DİTİB’in tek başına üstlendiği projeler için hiçbir teşvik başvurusunun kabul edilmediği açıklandı. DİTİB imamlarının Ankara için casusluk yaptığı suçlamaları, ikili ilişkilerde gerilim yaratmıştı.
Rusya'nın İdlib'e kapsamlı askeri operasyon tehdidiyle, Türkiye'yi Esad ile masaya oturmaya zorladığını söyleyen Uluslararası Kriz Grubu'nun (ICG) Ortadoğu Programı Direktörü Joost Hiltermann, "Erdoğan Esad'ı devirme iddiasını kaybetti” ifadelerini kullandı.
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)'ne bağlı Mimarlar Odası'ndan 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapıldı.
Batman'ın Kozluk ilçesindeki operasyonda iki asker şehit düştü. Çatışmada bir terörist etkisiz hale getirildi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının değerlendirildiği PM toplantısında, "24 Haziran’dan sonra bırakmayı düşünüyordum. İnce’yi Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterirken de benden sonra o genel başkan olur diye düşündüm. Ama güven vermedi" dedi.
Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. Yıldönümü nedeniyle yürüyüş düzenlendi.