Türkiye’nin 3 yıl aradan sonra AB ile entegrasyon hedefiyle Reform Eylem Grubu’nu toplaması ve alınan kararlar AB tarafından da yakından izlendi.
Hüsnü Mahalli: Anormal bir durum gelişmezse Suriye Devleti yıl sonuna kadar ülkenin her yerinde olacaktır. Yani İdlib'den sonra sıra PYD'nin kontrol ettiği bölgeye gelecek. ABD ve yandaşları ne yaparsa yapsın Suriye ordusu Fırat'ın doğusuna geçecek ve devlet otoritesini sağlayacak.
Yılmaz Özdil: Asrın liderimizin “tıpkı kuvayı milliye gibi sivil oluşumdur” dediği özgür suriye ordusu, Türkiye'den aldıkları maaşlarının erimesinden şikayet ediyormuş! Kurtuluş Savaşı'nı akp'nin kuvvasıyla yapsaydık, adam başı 20 drahmiye memleket gitmişti yani.
Çiğdem Toker: Saray, köşk, otağ sayısını artırırken “tek hane”de kalamazsınız.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı.
İYİ Parti’de dün Meral Akşener Başkanlığında toplanan Başkanlık Divanı sonrası il başkanlarının yönetimleriyle birlikte istifaları istendi. Olağanüstü Kurultay’dan 18 gün sonra “revizyon” adı altında gelen istifa talebi teşkilatlarda deprem etkisi yarattı.
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri Lokomotiv Moskova, Porto ve Schalke 04 oldu.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda konuştu.
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında Partizan'ı 3-0 yendi ve grup aşamasına yükseldi.
AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası yaptığı “Af gündemimizde yok” açıklaması, MHP’de de dikkatle izlendi. MHP'nin, af teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunma konusunda kararlı olduğu belirtildi.
Döviz kurunu bahane eden fırsatçılar, bu kez rafta gramaj oyununa başvurdu. Gramajı düşürüp fiyatı sabit tutan markalar, göz göre göre tüketiciyi kandırıyor. Ticaret Bakanlığı, piyasanın dengesini bozan fırsatçıların peşine düştü, cezalar yolda.
Yalçın Bayer; Süper gıdaların her biri bizi güçlü, dingin, mutlu, dengeli, neşeli, pozitif, güzel yapıyor. Amerikan tipi besinleri tükettiğimizde ise obez, tembel, halsiz, çirkin bir forma dönüşüyoruz. Hastalıklar da peşimizi bırakmıyor...
Et ve Süt Kurumu için Brezilya’dan getirilen ve şarbon hastalığına rastlanan 4 bin başlık sürüde itlaf edilen hayvan sayısı 146’ya yükseldi.
CHP, yerel seçimlerde ‘mutlaka alınması gereken’ 6 ili belirledi. Yerelde, Millet İttifakı tabanında karşılığı olan adaylar gösterilecek.
Türk lirası mevduat hesabında vergi oranının düşürülmesini, döviz mevduatında vergi oranlarının artırılmasını içeren Cumhurbaşkanı kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriyeli mevkidaşı Velid Muallim’le Moskova’da yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Lavrov, yabancı partnerleri, İdlib’de ateşle oynamamaları konusunda uyardıklarını belirtti.
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Türk Telekom’un Oger grubundan bankalara devrolmasının ardından yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Oger Grubu‘nun, kredi borcunu ödeyemediği ortadayken yeniden fonlanması sağlanmıştır. Yani Oger Grubu‘nun batışı 1 günde olmamıştır" denildi.
30 yıl boyunca toplanan veriler yeterli uzunlukta tatil yapmamanın kişinin ölme riskini artırabildiğini ortaya koydu.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu telefonda görüştü.
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96'ncı yıl dönümü, İzmir'de coşkuyla kutlandı.
Moskova'yı ziyaret ederek Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la ortak basın toplantısı düzenleyen Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Beyaz Miğferler’in İdlib'de kimyasal saldırı mizanseninde kullanmak üzere 44 çocuğu kaçırdıklarını açıkladı.