Habertürk gazetesi yazarı Murat Bardakçı, Sabahattin Ali'nin Atatürk'e altına 15 kuruşluk eski harfler zamanında basılmış bir pul yapıştırarak gönderdiği mektubu yayımladı. Sabahattin Ali, Konya Cezaevi'nden yazdığı mektupta Atatürk'ten affını istiyor.
Cumhuriyet Halk Partisi, Ordu'da yaşanan sel felaketine ilişkin incelenmede bulunması için bir heyet gönderecek.
Rekabet Kurulunca, Enerjisa Enerji AŞ bünyesindeki 4 şirkete piyasadaki hakim durumlarını kötüye kullandıkları gerekçesiyle toplam 143 milyon lira para cezası verildi.
Milli Savunma ve Ticaret Bakan Yardımcılıkları ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı ve İdari İşler Başkanlığı'na ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch, geçen ay kredi notunu düşürmesinden beri durumu daha da kötüleşen Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ettiğini, Türkiye'nin liradaki değer kaybına hızla çare bulması gerektiğini belirtti.
TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, SÖZCÜ’ye konuştu. Zor dönemlerde cankurtaran gibi IMF’ye sarılmanın çözüm olmadığını söyleyen TÜSİAD Başkanı Bilecik, o noktaya gelmemek için büyük çaba sarf edilmesi gerektiğine dikkat çekti.
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, partisinde yaşanan istifalarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. "İstifa eden arkadaşlar saygın isimlerdir, kalmalarını tercih ederdim" diyen Özdağ, istifa uygulamasını siyaseten doğru bulmadığını ifade etti.
ABD ile Türkiye arasında ekonomik yaptırıma varan krizin, dolar/TL kuruna etkisi sürüyor. Kur, bu sabah saatlerinde 6.23'e ulaştı.
Yılmaz Özdil: Zaten yakında komple herkes işsiz kalacak, alsınlar çoluğu çocuğu, bahçeye gidip kek yiye yiye yatıp yuvarlansınlar.
Ordu'nun İkizce ilçesinde sel sularına kapılarak toprak altında kalan Bayram Sekmen'in cansız bedenine ulaşıldı.
Bekir Coşkun: Çaresiz kalınca Zülfü Livaneli türküleri söyleyip ağlardık…
Hüsnü Mahalli: Ama içeride ve dışarıda her şey Erdoğan’ın istediği şekilde gelişmeyebilir!
Yalçın Bayer: Son zamanlarda yaz mevsiminin de etkisiyle uçak bileti fiyatlarında önemli artışlar gözleniyor.
Sakarya Karasu Belediyesi’nin AKP’li Meclis üyeleri, Başkan Mehmet İspiroğlu’nu yolsuzlukla suçladı. 5 ayrı kuruma dilekçe yazdı. Başkan hakkında soruşturma açıldı.
İnşaatta tahsilat hızı, güven endeksi düşerken, borçlarını ödeyemeyen firmalar ise finans kurumlarının kapılarını çalıyor.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, iki ülke arasındaki sorunların çözümüne yönelik ABD'ye gelen Türk heyetiyle geniş kapsamlı görüşmeler yapıldığını, Amerikalı rahip Andrew Craig Brunson'ın eve dönmesi talebini net şekilde ilettiklerini bildirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5.50 seviyesini aşan dolar/TL kurundaki yükselişe ilişkin, "Çeşitli kampanyalar sürdürülüyor. Bu kampanyalara kulak asmayın. Onların dolarları varsa bizim de halkımız, hakkımız, Allah'ımız var" yorumunda bulundu.
CHP Uzunköprü İlçe Başkanı Özlem Becan, Uzunköprü Belediyesinin ilçedeki su hattını yenileme çalışmaları sırasında yaşanan çökmeye ilişkin gelen eleştirilere tepki gösterdi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Habertürk TV'de açıklamalarda bulundu. Destici, yaptığı açıklamada, "Bir küçük yaşta çocuklarımızı, kadınlarımızı tecavüz edip öldüren sapıklar için, diğeri de terör eylemi gerçekleştiren teröristler için idam cezasını istiyoruz" dedi
Beşparmak Dağları'nın Muğla'nın Milas ilçesinden geçen kısmında yer alan Yediler Manastırı'nda bulunan; İsa peygamberin yaşamına, yaptıklarına ve ölümüne ilişkin sahnelerin yer aldığı freskler, koruma altına alınmadığı için tahrip ediliyor.
Amerikalı papaz Brunson konusu ve ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararıyla ilgili süreci görüşmek için Washington'da bulunan Türk heyeti yurda döndü.