Orhan Bursalı: Ülkemizde hukuk, kanıt üzerine kuruludur. Bu iktidarla birlikte evrensel hukuk ve yargılama sistemi ülkemizde değişti ve “iki tanık” ifadesiyle adam asmaca dönemine dönüldü. İki uyduruk tanık.. Bunu Amerikalı papazın yargılanmasında da görüyoruz.
Bekir Coşkun: İmar afları ile hırsızlık meşrulaştığı için; çürük, temelsiz, uyduruk binaların er geç yıkılması kaçınılmaz…
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'ın kamuda tasarruf tedbirlerini almaya başladıklarını açıklamasının ardından ilk işaret belediyelerden geldi. Belediyelere, önümüzdeki ay aktarılacak kaynağın yüzde 30 oranında azalacağı yazılı olarak bildirildi.
Hüsnü Mahalli: Ankara korkusundan dolayı KKTC Hükümeti, siyasi partiler ve medyası sessiz kaldı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, BRICS Zirvesi’ne katıldığı Johannesburg’da kendisine eşlik eden gazetecilerin sorularını yanıtlarken, pastör Brunson olayı nedeniyle ABD’de gündeme getirilen Türkiye’ye yaptırım adımları için, “Yaptırımlar ile Türkiye’ye geri adım attıramazsınız” dedi.
Partisinde kalması için kendisini ikna etmek için evinin önünde toplanan kalabalığa seslenen Meral Akşener kararını verdi.
"Türkiye'yi artık o. çocukları yönetmiyor" diyen AKP yanlısı gazete yöneticisine tepkiler dinmiyor. AKP' yanlısı Nuh Albayrak'a tepkilerin yanı sıra "Türkiye'yi Erdoğan öncesi yöneten o. çocukları kim!" sorusu yöneltiliyor
Tayland’da Digital TV 28 dijital televizyonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ‘diktatör’ nitelendirmesinde bulunan sunucu Phitaphon Eariyakun’u görevden uzaklaştırdı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD'li papaz Brunson gerilimi ile ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı.
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, rahip Brunson konusunda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.
Yeni mezun öğretmenler fen, fizik, kimya, matematik gibi temel bilimlerde 50 sorudan ortalamada 10’unu doğru yaptı. Testlerde en başarılılar rehber öğretmenler, en başarısızlar ise fen bilimleri/fen ve teknoloji öğretmenleri oldu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'İmar Barışı' adı altında ilan edilen imar affı konusunda açıklamalarda bulundu. Kurum, bugünde dek İmar Barışı uygulamasına 3 milyon 158 bin başvurunun olduğunu söyledi.
Polisler, gözaltına almak istedikleri Yusuf Topal'a ters kelepçe takıp, biber gazı sıktı. Fenalaşarak yere yığılan ve sürüklenerek bindirildiği polis aracı hastaneye götürülen Topal, kalp krizinden öldü.
ABD'nin Kaliforniya eyaletinde pazartesi günü başlayan ve kontrol altına alınamayan yangın nedeniyle 37 bin kişi bölgeden tahliye edildi.
Fatih'te bir binanın alt katındaki iş yerinde yangın çıktı.
Suriye'de ana gövdesini YPG'nin oluşturduğu SDG'nin siyasi kanadı, Şam yönetimiyle müzakerelerin ilerletilmesi ve şiddetin sona ermesi konusunda anlaştıklarını açıkladı.
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde anne ve 2 kızı ile kız kardeşi baraj gölünde boğularak hayatını kaybetti.
Vergi ve prim borçlarını yapılandırmayanlar için vergi daireleri ve SGK müdürlükleri hafta sonu da açık. Borçlarını yapılandırmak isteyenler yarın saat 17:00'a kadar bağlı bulundukları vergi dairesine gidebilecekler. İkinci taksit ödeme süresi ise 31 Temmuz salı günü sona eriyor.
Zonguldak'ta yaşayan Ramazan Yıldırım (38), 7 yaşındaki kızları Z.Y.'nin boşandığı eşine teslim edilmek üzere icra memurları tarafından alınmasını cep telefonuyla görüntüledi.
Göteborg-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları uçağında Afgan sığınmacı için eylem yapan İsveçli aktivist Elin Ersson hakkında soruşturma başlatıldı.
Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı'nın verilerine göre; 2018 Temmuz ayı itibarıyla Türkiye genelindeki toplam 14 milyon 121 bin 664 işçiden 1 milyon 802 bin 155'inin bir sendikaya üyeliği bulunuyor.