Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 392 küçük çocuğun hamile olduğu halde sağlık görevlilerince adli makamlara bildirilmediği iddialarına ilişkin 'Suçu bildirmeme' gerekçesiyle 59 sağlık görevlisi hakkında soruşturma başlattı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı’na liyakat sahibi olmayan bürokratların getirilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.
HSK tarafından Yargıtay ve Danıştay'a atamalar yapıldı.
Sahne gösterileriyle tanınan Aref Ghafouri'yi, gösterilerinde kullandığı kobra cinsi yılan ısırdı. Geceyi hastanede geçiren Aref Ghafouri, özel uçakla tedavisi için Mısır'a gönderildi.
Gazeteci Nevzat Çiçek, Adnan Oktar grubuna yönelik operasyonun 15 Temmuz sonrasında devletin değişen güvenlik paradigmasıyla diğer cemaat ve tarikatlara da operasyon yapılabileceğini söyledi. Çiçek, "Devletin istihbarat birimleri tarikatlar üzerine çalışıyor, bazıları tasfiye edilecek" dedi.
İzmit’te bir adamın, otobüste etekli bir kadın olmasına tepki göstermesi üzerine otobüsü karakola götüren şoför Özgür Sert, "Burası Türkiye Cumhuriyeti, özgür bir ülke. Bir bayan otobüse şortla da biner, mini etekle de biner, askılıyla da biner” dedi.
Siyatik ağrıların; bel fıtığı, belde dar kanal, hatta omurilik tümörü gibi ciddi hastalıkların belirtisi olabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün yayımlanan kararnameyle YAŞ üyesi oldu. Kararnameyi yorumlayan Avukat Kamil Tekin Sürek, “Berat Albayrak’ın Erdoğan’ın halefi olarak hazırlandığı anlaşılıyor” dedi.
MHP, Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye yönelik ithamları ve hakaret ettiği iddiasıyla İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu.
İstanbul Üsküdar'da 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde yaptığı konuşmada, "Suç işlemeye alenen tahrik etmek" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Sedat Peker'in beraatına karar veren mahkeme, gerekçeli kararını yazdı.
Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör, "Kendi kendimize yetiyorduk, bugün her şeyi ithal ediyoruz" dedi.
Ev almak isteyen ancak yeteri kadar birikimi olmayan ya da yüklü borca girmek istemeyenler için 'yarım ev modeli' geliştirildi.
Tarihi Kuzguncuk Mahallesinin kentsel dönüşüm alanı ilan edildiği bildirildi. 89 bin metrekarelik Boğaziçi etkilenme alanında kalan parsellerdeki kentsel dönüşüm projesi ve uygulama çalışmaları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek.
Bütçe, ilk yarıda ise 46,1 milyar TL açık verdi. Bütçe açığı 2017 yılı ocak-haziran döneminde 25,2 milyar TL olmuştu.
Cumhuriyet'in Ankara Temsilcisi Erdem Gül, "devletin gizli kalması gereken belgelerini temin etme ve açıklama" suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat etti.
Mustafa Ceceli'nin eski eşi Sinem Gedik'le şarkıcı İntizar'ın ilişkisi olduğuna dair gizli çekilmiş görüntüler mahkeme dosyasına konulmuş, ardından da internette dolaşıma sokulmuştu.
Bir önceki Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle “genel müdürlükleri” ve “tüzelkişilikleri” lağvedilen Devlet Tiyatroları ( DT ) ile Devlet Opera ve Balesi (DOB), dün yayımlanan Cumhurbaşkanı kararnamesiyle, eski statülerine getirildi.
CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye süt fiyatları hakkında yazılı soru önergesi verdi.
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "OHAL uygulaması bir kaç gün içinde sona ermiş olacak. Ancak, OHAL'in kalkıyor olması terörle mücadelenin sona ereceği anlamına asla gelmemelidir" dedi.
Wimbledon Tenis Turnuvası tek erkekler finalinde Kevin Anderson'ı 3-0 yenen Novak Djokovic, şampiyonluğa ulaştı.
CHP’li Umut Oran, yaşamı boyunca Pensilvanya’ya hiçbir zaman gitmediği halde kendisini 3 CHP’li ile birlikte FETÖ liderini ziyaret gitmekle itham eden ve bu asılsız iddiayı Sabah gazetesindeki köşesine taşıyan ‘gazeteci’ mahmut övür aleyhine açtığı 100 bin TL’lik manevi tazminat davasını kazandı.