Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Ankara’ya giderken Tarabya Köşkü çıkışında kendisine sevgi gösterisinde bulunanlarla sohbet etti. Erdoğan, hayvan hakları yasası ve idam cezası konusundaki beklentisini dile getiren bir kadına “yavaş yavaş” yanıtını verdi.
Organize suç örgütü lideri olmaktan hükümlü olan ve Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde tedavi gören Çakıcı’ya süresiz sağlık kurulu raporu verilmesi önce başsavcının, ardından da raporu veren başhekim ve il sağlık müdürünün görevden alınmasına neden oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, haziran ayında enflasyon, tarihi zirveye yükseldi. Uzmanlara göre, enflasyon gelecek aylarda yüzde 16'yı da görecek.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin kurultay teklifine olumlu yanıt vermedi. CHP lideri, kurultay gündeminin 'CHP'nin bir şekilde sürekli tartışılması, AKP'nin oy kaybının konuşulmaması için özel bir çaba olduğunu' söyledi.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Kanun Hükmünde Kararname'de, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne yönelik düzenlemeler yer aldı. Yeni KHK, Cumhurbaşkanı ant içtiğinde yürürlüğe girecek.
Cumhuriyet Vakfı’nın, boşalan bir yönetim kurulu üyeliği için eski dönemde (Şubat 2014’te) yapılan bir seçimle ilgili olarak Yargıtay (8). Hukuk Dairesi bugün (3 Temmuz 2018) bir karar verdi.
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Orta vadeli bir perspektifle enflasyon ve cari açık gibi sorunlar kökten çözülür." değerlendirmesini yaptı.
Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Yiğitsoy ile Üye Hakimler Turhan Kök ve Tuba Büyükşahin'in yazdığı gerekçeli karar tamamlanarak, UYAP'a yüklendi.
Ankara Kahramankazan'da bulunan Keresteciler Sitesi'ndeki bir fabrikada yangın çıktı, itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları devam ediyor.
AKP ve MHP'nin Cumhur İttifakı'ndaki ortaklığı RTÜK’te bozuldu. RTÜK Üst Kurulu toplantısında, CHP’ye yönelik yandaş kanallardaki hakaretler için AKP’li üyeler “ifade özgürlüğü” değerlendirmesinde bulunurken MHP’li üye, CHP’li üyelerle birlikte hareket etti ve kanalların cezalandırılmasını istedi.
Patates, soğan, domates fiyatlarındaki artış tartışılırken yeni zam şampiyonu limon oldu. Limonun kilosu geçen yıl halde 3 liraydı. Bu yıl ise halde limonun kilosu 6,5 lira. Pazarda ise 10 liradan satılan limon hem gözü hem cebi yakıyor.
Alkollü içkilerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) yüzde 15,5 arttı.
Sakarya'nın Pamukova ilçesine bağlı Bacı Mahallesi'nde, Hazine'ye ait araziye bir firma tarafından silah mühimmatı üretim ve depolama tesisi kurulması için yapılmak istenen ÇED bilgilendirme toplantısına, mahalleli tepki gösterdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Polatlı'da öldürülen Eylül Yağlıkara'nın babası Halil İbrahim Yağlıkara ile Ağrı'da hayatını kaybeden Leyla Aydemir'in dedesi Ahmet Aydemir ile telefonda görüştü.
FETÖ'nün sözde "Hava kuvvetleri imamı" firari Adil Öksüz'ün 10 Ağustos 2016 öncesi e-postalarına ulaşılamadığı, buna ilişkin düzenlenen polis tutanağında Öksüz'ü arayan ekibin başında bulunan ve kısa süre önce FETÖ'den tutuklanan eski şube müdürü Ercan Özoğluöz'ün imzasının bulunduğu ortaya çıktı
Boşandığı Gülben Ergen’in, önceki eşi Mustafa Erdoğan’dan olan çocuklarının özel fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan Erhan Çelik hakkında, "Zincirleme suretiyle özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek" suçundan 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Mersin'de bir alışveriş merkezinde 26 yaşındaki kadını elle taciz ettiği iddiasıyla 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Selçuk A. (35), "Ben elimi kolumu sallayarak yürürüm" dedi.
AKP’den İstanbul Milletvekili seçilen ve bir dönem önce TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi olan Ahmet Hamdi Çamlı, Perpa ziyareti sırasında basına açıklama yaptı.
Ordu'nun Altınordu ilçesi Taşbaşı Mahallesi'nde 1853 yılında inşa edilen ve şu anda Çok Amaçlı Kültür Merkezi olarak hizmet veren eski kilise binasının taş duvarlarına sprey boyalarla yazılar yazıldı.
İkinci turda Belçika'ya son saniye golüyle yenilerek Dünya Kupası'ndan elenen Japonya, Rusya'ya veda ederken "zerafetiyle" de turnuvada iz bıraktı. Samuraylar 3-2 yenildikleri karşılaşma sonrası soyunma odalarını tertemiz ve Rusça "Teşekkürler" notu bırakarak terk etti.
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Suriye'den ithal edilen patetesin aslında Türk patatesi olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.