CHP’li Usluer Osmangazi Üniversitesi’nde yaşanan katliamın meclis çatısı altında araştırılmasını istedi. Usluer: “Bu tür olayların başka üniversitelerde yaşanması an meselesi. Meclis konuya müdahil ve hâkim olmalıdır!” dedi.
Can Ataklı'nın 1 seneyi aşkın süredir Halk TV'de ekrana gelen Yazı İşleri programına son verildi.
CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, 2-9 Nisan tarihli Türkiye'de yaşanan hak ihlalleri raporunu açıkladı.
Türkiye’de her 5 yöneticiden 1’inin kadın olduğu tespit edilirken, bu rakamın özel sektördeki üst düzey yöneticilerin yüzde 17,9’una tekabül ettiği belirlendi.
DİSK, 1 Mayıs'ın Maltepe miting alanında kutlanacağını açıkladı.
Belarus'ta Türkiye Büyükelçiliği'ne ait diplomatik plakalı bir aracın park ihlali yaptığı iddiası nedeniyle, Belarus Dışişleri Bakanlığı'nın başkent Minsk'teki Türkiye Büyükelçiliği'ne nota verdiği bildirildi.
İran'da riyalin dolar karşısında değer kaybetmesinin önlenememesi üzerine dolar kuru 42 bin riyale sabitlendi.
MİT, FETÖ'nün Türkiye'ye 5 bin kilometre uzaklıktaki orta Afrika ülkesi Gabon'daki yapılanmasını çökertti. MİT'in gerçekleştirdiği operasyonda 3 üst düzey isim Türkiye'ye getirildi.
CHP, 10 Nisan Laiklik Günü nedeniyle Meclis Başkanlığı’na ‘laiklik karşıtı eylem ve söylemlerin’ araştırılması içerikli bir önerge verdi.
Ankara Üniversitesi, üniversitede görevden uzaklaştırılanlara kapılarını kapattı.
İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Muhtarların farklı kültürleri görebilmesi için yurt dışı gezileri organize edilmeli' talimatı üzerine bugün 5 ilden 50 muhtarı İspanya'nın Endülüs bölgesine götürdü.
MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında açıklamalarda bulundu.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili olarak "nükleer enerjiden elde edilen elektriği dünyada en pahalı kullanan ülkenin Türkiye olacak" dedi
Pakistan, 2010’da Türkiye’den 488 adet Otomatik Bomba Atar sipariş etti. MKE, 10 milyon dolar karşılığında üretim yaptı. Ancak Pakistan Devleti "silah çalışmadı" diyerek parayı ödemedi.
Türkiye vatandaşları AB vatandaşı olanlar arasında beşinci sırada. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 32.800 kişiye AB vatandaşlığı verildi.
Genel Sağlık-İş, hastanelerde 24 saat esasına göre çalışan sağlık çalışanlarına üç öğün yemek uygulaması yasal zorunluluk olmasına rağmen, Çorum’da nöbet tutan sağlık çalışanlarına sabah kahvaltısı vermemekte ısrarcı olan Çorum İl Sağlık Müdürlüğüne dava açtı.
Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, BM Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) ABD, Fransa, Türkiye ve Katar’ı teröristlere kimyasal silah sağlamakla suçladı.
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde otomobil camı üreten bir fabrikada meydana gelen kimyasal sızıntıdan etkilendiği belirtilen 38 işçi, hastaneye kaldırıldı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi, 1928 yılında Anayasada bir değişiklik yapılarak Türkiye Cumhuriyeti'nin dini islamdır maddesi kaldırıldı. Ve bir sonraki anayasa olan 1937 Anayasası'nda Türkiye Cumhuriyeti laiktir maddesi yer aldı.
İran yaptırımlarını delmekten suçlu bulunan ve en az 15 yıl 8 ay ceza alması beklenen Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın hapishanede çalıştırıldığı ve ‘üstün performans değerlendirmesi aldığı’ öğrenildi.
Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ali Fidan başka göreve atanmak üzere görevden alındı.