AKP ve MHP'nin, seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmasına ilişkin ortak seçim önergesi TBMM Başkanlığına sunuldu.
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, FETÖ'nün birinci aşama mahrem ve kripto yapısına mensup, TSK içinde 3 bin kişilik bir yapıyı deşifre ettiklerini belirterek, "Önümüzdeki günlerde KHK ile bunlar da ihraç edilecek. Başbakanlık'a gönderdik" dedi.
OHAL'in 3 ay daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi TBMM'de kabul edildi.
Başbakan Yıldırım, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek erken seçime ilişkin, "24 Haziran tarihi güzel bir tarihtir. Süreç hemen başlayacak. Mecliste teklif olarak verilmesi gerekiyor. Komisyondan geçecek, daha sonra da Genel Kurul'da görüşülecek" dedi.
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wess Mitchell, Türkiye ve Rusya arasında Suriye kriziyle bağlantılı olarak yapılan askeri anlaşmaların endişe verici olduğunu açıkladı. Bakanlık, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri satın almaya hazırlanan Türkiye'ye yaptırım uygulanabileceğini belirtti.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, açıklananın erken seçim değil baskın seçim olduğunu söyledi.
Hatay'ın Yayladağı ilçesinde bir asker, Suriye'den kaçak yollarla Türkiye'ye geçmeye çalışan gruba müdahale sırasında ateşli silah yaralanması sonucu şehit oldu
Türk Dışişleri'nin Avrupa Komisyonu'nun raporuna ''Kardak Türkiye'nin egemenliğinde bulunmaktadır'' yanıtı, Atina ile gerilimi yeniden tırmandırdı. Yunan Dışişleri, Kardak'taki egemenliğinin uluslararası anlaşmalarla garanti altına alındığını savunurken, Türkiye'ye ''Kendine gel'' çağrısı yaptı.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 24 Haziran olarak açıklanan erken seçim kararına ilişkin değerlendirme yaptı.
DİSK-AR'ın İstihdam Raporu'nda, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan 2017 yılı istihdam verilerine göre "kayıtdışı istihdamın yüzde 32 düzeyine" ulaştığına dikkat çekildi.
CHP Sözcüsü Bülent Tezcan MYK sonrası açıklamalarda bulundu.
Eski Milli Savunma Bakanı Ercan Vuralhan İstanbul Fatih'te bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetin alacak verecek meselesi sebebiyle yaşandığı iddia edilirken, Yüksek K. isimli şüpheli gözaltına alındı.
YÖK, üniversite sınavının 30 Haziran-1 Temmuz'da yapılacağını duyurdu
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim açıklamasına ilişkin, "10 Haziran itibariyle seçime girmeye hazırdık. İYİ parti seçime girecek ve alacak. Abilerin de bu kadar korktuğunu gördük. Hayırlı olsun seçim" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçime gidileceğini açıklaması sonrası dolar/TL 4.0603 seviyesine kadar geriledi.
İyi Parti Başkanlık Divanı İYİ Parti Genel Başkanı vMeral Akşener yönetiminde toplandı. Toplantı sonrası İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, erken seçime ilişkin açıklamada bulundu.
Ankara Valiliği, sendika ve meslek odalarının 1 Mayıs’ta gerçekleştirmeyi planladığı yürüyüşe izin vermedi. Valilik, yürüyüşe izin verildiği takdirde sendika ve odaların kuruluş amaçları dışında faaliyette bulunacaklarını savundu
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli arasındaki görüşmenin ardından Erdoğan'dan açıklama geldi.
Karikatürist Latif Demirci'nin Hürriyet ile yollarını ayırdığı iddiası ortaya atılmıştı. Demirci'nin bugün karikatürü yayımlandı.
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'sürpriz' olarak nitelenen erken seçim çıkışı Başbakan Binali Yıldırım'a yöneltildi. Yıldırım, gazetecilerin sorusuna "So what?" (Ne olmuş yani!) karşılığını verdi.
"Gülen'in köpeğiyim" dediği iddia edilen Erzurum Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden emekli Prof. Dr. Sabri Çolak, FETÖ davasında 7.5 yıl hapse mahkum edildi.