Yargıtay Ceza Genel Kurulu, 'terör örgütü üyeliği' iddiasıyla yargılanırken, soruşturma aşamasındaki itiraflarını mahkemede reddeden sanıklar hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanamayacağını hükmetti.
Hakan Tahmaz: AK Parti, çoktandır AB’den uzaklaşma yolunda ilerliyor. Üniversiteleri kışlaya dönüştürme gibi politikalarla Türkiye daha çok AB kapısında bekler.
Mahsun Kırmızıgül, MESAM başkanlığından olaylı bir şekilde ayrılan Orhan Gencebay'la ilgili konuştu.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Türkiye ekonomisinin toplam büyüklüğü 2017 yılında cari fiyatlarla 3.1 trilyon lira seviyesine ulaşmıştır. TL cinsinden kişi başına milli gelir 38.660, dolar cinsinden ise 10 bin 597 olmuştur" dedi.
CHP Tekirdağ milletvekili Candan Yüceer, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın Meclis’te sahnelenecek bir tiyatro gösterisinde kadın oyuncuların sahneye çıkmasını engellediği iddiasını sordu.
Mardin'in Derik ilçesinde, 19 yaşındaki Berfin G., mahalle bekçisi Şerif T. ve yanındaki silahlı kişiler tarafından kaçırıldı.
CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, TBMM'deki "Çanakkale Anma" etkinlikleri çerçevesinde yapılacak olan tiyatro gösterisindeki kadın oyuncuların sahneden çekilmesi ve sahnedeki Atatürk'büstünün kaldırılması kararı iddialarını meclis gündemine taşıdı.
Aslında yakın arkadaş olan Suudi Veliaht Prensi ile BAE'nin fiili liderinin birbirlerinden habersiz açık artırmaya katılması ve karşısındakinin Katar Emirliği olduğunu sanması sayesinde Leonardo da Vinci'ye mal edilen bir tablonun fiyatının 450 milyon dolara fırladığı ileri sürüldü.
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde Türkiye’yi temsil eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Suriyeli mültecilere dair çalışmalar konusunda hazırlanan raporda Türkiye’den sadece 2 belediyenin çalışmalarına yer verilmesine tepki gösterdi.
TBMM’de 18 Mart Çanakkale Anması’nda kadın tiyatro sanatçıların TBMM Başkanlığının talimatıyla sahneye çıkartılmadığı ifade edildi.
Sosyal Bilimler Liseleri’nde hazırlık + 4 yıl olmak üzere toplamda 5 yıl olan eğitim süresinde özellikle hazırlık yılının yoğun ve zor geçtiğini ifade eden CHP Adana Milletvekili, İbrahim Özdiş konuyu TBMM gündemine taşıyarak Milli Eğitim Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP Çiğli İlçe Başkanlığınca düzenlenen ‘Şeker Fabrikaları’ başlıklı konferansta partililerine seslendi, özelleştirilme kapsamına alınan 14 şeker fabrikası üzerinden iktidara sert sözlerle yüklendi.
Şişli Belediyesi, Nisan ayının ilk haftasında, iki tiyatro oyunu ve bir konsere ev sahipliği yapacak. Hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik iki tiyatro oyununun yanı sıra Şişlililer Selçuk Ural konseri ile müzik keyifli saatler geçirecekler.
Ortaöğretime geçişte TEOG yerine uygulanacak yeni sistemde sınavla öğrenci alacak proje okullar büyük bir merakla beklenirken, bu okulların büyük çoğunun imam hatip liseleri olacağı kesinleşti.
İstanbul Anadolu Başsavcılığı'nın talebi üzerine İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'nce Çiftlik Bank soruşturmasında 3 şirkete kayyum atandı.
Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde şiddetli yağmur, yaşamı felç etti. Yağış, ilçenin 3 mahallesinde sel ve heyelana yol açtı.
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, tüfekle ateş edilerek öldürüldüğü değerlendirilen yunus kıyıya vurdu.
Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanan Barış Akademisyeni Serdar Başçetin'in ilk duruşmada beraatine karar verildi.
Bursa Uludağ Üniversitesi Kampüsü'nde yer alan KYK Emir Sultan Erkek Öğrenci Yurdu'nda akşam yemeğinden sonra rahatsızlanan 150 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırıldı.
Ülker, "Yurdumun Ülker Çiftçisiyle Büyür Ülker" sloganıyla hayata geçirdiği yeni kampanyasıyla çiftçisine teşekkür etti.
Gazeteci Aysenur Arslan ve Hüsnü Mahalli 29 Mart Perşembe günü saat 13.30'da CHP Beylikdüzü Kadın Kolları'nın düzenlediği söyleşiye katılacak.