Türkiye'de son birkaç yıldır aşı karşıtı söylemler arttı. Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Bu durumun toplum sağlığı açısından ciddi bir tehlikeye yol açabileceğini ve salgınların kaçınılmaz hale geleceğini söyledi.
Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş’in Afrinlilerle yaptığı röportajların, kanalda yayınlanan “Afrin Özel” isimli programda maniple edilmesi, Özgür Suriye Ordusu’nun Afrinlilere yönelik zulmü anlatılırken "ÖSO"nun "YPG" olarak tercüme edilmesi; TBMM’de gündeme geldi.
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Star yazarı Ahmet Kekeç'in köşesine taşıdığı'Erdoğan'a AIDS ile suikast' iddiası üzerinden CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yüklendi
Polis Akademisi sınavı sorularını ele geçirerek akademiye yerleşen 46 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Müfettiş yardımcılığı sorularını ele geçiren 35 şüpheliden 13'ü de gözaltına alındı.
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Tuncer Baş, “Alevi kurumlarına gözdağı vermek istiyorlar. Sıra bize geldi, bunu görüyoruz” diye konuştu
ABD Başkanı Donald Trump yakın zamanda Suriye'den çekileceklerini açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı ise bu plandan henüz haberdar değil.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile birlikte Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarına katılan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları, Türkiye'den 'gazilik' ve 'şehitlik' unvanı istiyor. Savaşçılar için gazilik ve şehitlik unvanı verilmesinin hükümetin gündemine geldiğini ancak bu adımdan vazgeçildiği öğrenildi.
Çiğdem Toker: Seçimlere endeksli yatırım takvimi dururken, bütçe kaynaklarını ince eleyip sık dokumadan aktarmak gibi bir dert beklemek, karar vericilere komik bile geliyor olabilir.
Yalçın Bayer: TÜYAP’ta, Türkiye’nin medikal alandaki en önemli buluşma fuarı EXPOMED2018’e katılan firma (yüzde 20) ve artan ziyaretçi (yüzde 23) sayılarında rekor kırıldı.
Bekir Coşkun: Bu günlerde en çok ihtiyacımız olan duygudur; umut…
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, 'geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları'nın yaygınlaştırarak hastanelerde uygulanmaya başlayacak olmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Gümüş'ün aktardığına göre hacamatı aile hekimleri yapacak.
Yılmaz Özdil: Meclis'teki Atatürk yasağı, Bülent Arınç başkanlığında, feto-akp ortaklığının ürünüydü.
Sabah saatlerinde bir grup PKK’lı, Eruh kırsalındaki Ormanardı Üs Bölgesi’ne yol yapım çalışmalarında kullanılan iş makinelerinin güvenliğini sağlayan güvenlik görevlilerine ağır silahlarla saldırdı.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov açıkladı: Rusya, ABD'nin St. Petersburg Konsolosluğu'nu kapatacak ve 60 ABD'li diplomatı sınırdışı edecek.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde seçilen cumhurbaşkanıyla gelip beş yıl sonra görev süresi bitince gidecek olan kadronun 500 üst düzey bürokratı kapsadığı belirlendi. Bu bürokratlara özel haklar ve maaşlar verileceği öğrenildi. AKP kurmaylarına göre bu kişiler 5 yıl sonunda tazminatını alıp gidecek.
PTT, açık usulle yaptığı ihaleyi iptal edip doğrudan temin yöntemiyle, ihaleden bir gün önce kurulan firmaya “iş” verdi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Ankara’yı Irak’taki her türlü operasyon için Bağdat’ın onayını almaya çağırdı. Nauert, Trump'ın 'Suriye'den çok yakında çekileceğiz' açıklamasıyla ilgili de "Açıklamayı görmedim" dedi.
Eskişehir'de şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı yürüyüş düzenlendi.
CHP Grup Başkanvekili Altay, "Hadi bir ittifak da biz yapalım" diyerek ittifak kuramayacaklarını belirterek, "Partilerin başkanlık sistemine bakışı dahil anlayış, ilke, prensiplerini görürüz. Bizim anlayış, ilke ve prensiplerimize en yakın partilerle bir talep de varsa ittifak yaparız'' dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl ve İlçe Gençlik Kolları, Atatürk döneminde kurulan ve her biri Cumhuriyet mirası olan şeker fabrikalarının kapatılmasını önlemek için Adana’da dört ayrı noktada imza kampanyası başlattı.
FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır ile yardımcıları Bahattin Duran ve Tarık Ongun, 2018 FIFA Dünya Kupası'nda görev alacak.