NATO Askeri Komite Başkanı General Petr Pavel, Türkiye’nin Rusya’dan hava savunma sistemi satın almasına yönelik açıklamalarda bulundu.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Türkiye'nin ticari açıdan vazgeçilemez bir ülke olduğunu ve ABD'nin de bunu gördüğünü belirtti.
ODTÜ’de yolu protesto edenlerin arasında bulunan ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi H. Can Doğan ODTÜ Rektörlüğü tarafından uyarıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, son hasat döneminde pamukta yaşanan olumsuzlukları verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.
İstanbul Sağlık Fuarı açılış programında yaradılış amaçlarına uygun peygamber tıbbı anlatılacak.
ABD’nin Colorado eyaletinde yaşayan 11 yaşındaki Gitanjali Rao, sudaki kurşun seviyelerini geleneksel yöntemlerden daha ucuz ve iyi ölçebilen bir sensör icat etti ve Amerika’nın en genç mucidi oldu.
Avrupa Parlamentosu, Schengen Bölgesi'ne giriş ve çıkış yapan üçüncü ülke vatandaşlarına ait bilgilerin elektronik ortamda kaydedilip saklanması ve üye ülkelerin ortak kullanımına açılması yönündeki yeni sınır kontrol sistemini kabul etti.
ÖSYM Yönetim Kurulunca, geç başvuru yapan adaylara yalnızca Ankara'da değil, istedikleri ilde sınava girebilme hakkı verildi, Elektronik Yabancı Dil Sınavı'na (e-YDS) giren adaylara yönelik yeni sınav için 3 ay bekleme koşulu da kaldırıldı.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Fethullah Gülen cemaatiyle irtibatlı olduğu iddia edilen Ankara'da iki, Hatay ve İzmir'de birer olmak üzere dört okul kapatıldığı bildirildi.
ABD ile Türkiye arasında vize krizinde üçüncü hafta biterken yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) 2005-2014 dönemi için kanser verilerini inceledi. Buna göre en az 13 kanser türünün obeziteyle ilişkisi bulunuyor.
İzmir'in Bornova ilçesinde bulunan Özel Umut Temel Lisesi, FETÖ bağlantısı gerekçesiyle kapatıldı. İşlemler sırasında derste olan öğrenciler, dışarı çıkarıldı.
Pakistan Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Mahkemesi (NAB), eski Başbakan Şerif hakkında tutuklama kararı aldı.
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, 'Belediye başkanlarının istifası, kişinin bireysel olarak karar verdiği bir husustur' dedi.
CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, ülkede şiddet ve ayrışmanın kaygı verici boyutlara ulaştığını söyledi. Çamak ‘evet çıkarsa terör bitecek' diyen iktidara' Terörü bitirme sözü verenlerin bir öz eleştiri yapmalarını bekliyorum' dedi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94. yıl dönümünü coşkuyla kutlamak için Büyükmandıra Belediyesi'nin hazırlıkları devam ediyor.
Irak Başbakanı Haydar El İbadi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin referandumu dondurma talebini reddederek, referandumun iptal edilmesinde ısrarcı olduğunu açıkladı.
Bazı büyükelçilerin merkeze alınması, bazı büyükelçiliklere de atama yapılmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. 17 büyükelçi merkeze alındı, 21 ülkeye büyükelçi atandı.
Meral Akşener'in bir süre önce belirleyip tanıtım sürecinde görsellerini kullandığı partisinin 'İyi Parti Türkiye'ye çok iyi gelecek' şeklindeki slogana Bursa'dan itiraz geldi.
Üç ay önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevine getirilen AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, yurt gezilerinde özel uçak istedi.. Başbakanlık ise bu talebe olumsuz yanıt verdi.
Okmeydanı Mithatpaşa Caddesi üzerinde iki grup arasında silahlı çatışma çıktı.