Eğitim İş, 1 Mayıs ile ilgili bir basın açıklaması yaparak Birleşik Kamu-İş'le birlikte Ankara’da Kolej meydanında, İzmir’de Gündoğdu meydanında ve ülkedeki tüm alanlarda olacak.
1 Mayıs 1977'de Taksim Meydanı'nda yapılan kutlamalarda katledilen işçiler anıldı.
Samsun’un Atakum ilçesinde bir cami inşaatında beton dökümü sırasında meydana gelen göçükte ilk belirlemelere göre enkaz altında 6 kişinin kaldığı, 3’ünün sağ çıkarıldığı, 4 kişinin ise hayatını kaybettiği öğrenildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, EXPO 2016 Antalya'nın yeni bir sürece girdiğini belirterek, 'Bu alan özelleştirme kapsamına alınmış bulunuyor.' dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen TÜMSİAD'ın olağan genel kurul toplantısına katılarak konuşma yaptı. Erdoğan toplantıda Irak ve Suriye'ye yönelik kritik açıklamalarda bulundu.
Rus medyasına konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriye'de ABD ile tam işbirliğine hazır olduklarını söyledi.
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Çinlilerin Galatasaray'ı satın almak istediği iddialarına ilişkin konuştu.
Birleşmiş Milletler'in "terör" listesinde bulunan cihatçı örgütlerden Hizb-i İslam'ın lideri Gulbeddin Hikmetyar hakkında 2013 yılında alınan karar kaldırıldı.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da CHP İl Başkanları toplantısında referandum sonuçlarıyla ilgili açıklamalarda bulunurak, 'Oylar sandıkta değil, YSK'da çalındı' dedi.
Türk tiyatrosunun ve sinemasının büyük ustası Muhsin Ertuğrul ölümünün 38. yıldönümünde yine unutulmadı.
Mimar Behruz Çinici imzasını taşıyan, Ağa Han Mimarlık Ödülü sahibi Meclis Camisi'ne minare yapılması gündemde.
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 16 Nisan’da gerçekleştirilen tartışmalı referanduma ilişkin kesin sonuçları açıklamasına ve 'iptal' başvurusunun reddine ilişkin açıkladığı gerekçeli karara hukukçular tepki gösterdi.
Katar Emiri Şeyh El Sani, 2015 Tattersalls Tay Satışları’nda yaklaşık 4 milyon liraya satın aldığı taya ‘Erdoğan’ adını koydu.
Dünyanın en büyük internet ansiklopedisi Wikipedia’ya Türkiye’den erişim engellendi. Erişim engelinin nedeni henüz açıklanmadı.
Brezilya'da hükümetin işçi hakları ve emeklilik sisteminde yaptığı değişiklikleri protesto etmek için genel greve giden Brezilyalılar, yolları kapattı ve polisle çatıştı.
Samsun Valisi İbrahim Şahin, bir internet sitesinde ‘TRT Eski Genel Müdürü'nde Bylock tespit edildi’ başlığı ile verilen habere tepki gösterdi.
AKP iktidarı döneminde Çevre Bakanlığı da yapan İmdat Sütlüoğlu bir yeğenini kuruma bağlı ÇAYTAŞ’a genel müdür yaptı. Diğer yeğenini Rize-Artvin Bayii yöneticiliğine atadı
Merkezi Washington’da bulunan insan hakları kuruluşu Özgürlük Evi (Freedom House), dünya genelinde basın özgürlüğü durumunu irdelendiği ‘Basın Özgürlüğü 2017’ raporunu açıkladı.
Yandaş Türkiye gazetesi yazarı Yıldıray Oğur'un gazetedeki yazılarına son verildi. Oğur, referandum sürecinde 'gizli hayırcı' olmakla suçlanıyordu.
CHP’nin hazırladığı rapora göre OHAL sürecinde FETÖ üyeliği kapsamında ihraç edilen veya tutuklanan vatandaşlardan ve yakınlarından 35 kişi intihar etti.
Türk Silahlı Kuvvetleri Sincar'a yeni bir operasyon daha yapıldığını açıkladı.