Türkiye İşçi Partisi (TİP), İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda milletvekili adayları ve seçim beyannamesini açıkladı.
Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında seçimlere girecek olan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nde (Yeşil Sol Parti) milletvekili aday listesi belli oldu.
İYİ Parti'nin 14 Mayıs 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri YSK listesi açıklandı
AKP 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne milletvekili listesinde gerçekleştirdiği önemli değişikliklerle girmeye hazırlanıyor.
CHP ve İYİ Parti YSK'ya milletvekili listelerini saat 14.00'da teslim edecek.
Ahmet Özal, Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, tamamen ülkenin ekonomik durumunu nedeniyle destekleme kararı aldığını açıkladı.
Yüksel Işık; Ama hepimiz biliyoruz ki Türkiye bugün uçurumun kenarında ve oradan alıp selamete kavuşturmak; bunun için de el birliği yapmamız gerekiyor.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar; "KHK’yı (Kanun Hükmünde Kararname) duyunca düşünmeden ortaya atlayan iftiracılara bir çift sözüm var." diyerek açıklama yaptı.
Orhan Bursalı; 418 milyar dolarlık “rant-kayıp- Hazine’den giden” hesaplanan miktar, 3.9 trilyon dolarlık altyapı yatırımlarının yüzde kaçta kaçı? Siz hesap edin lütfen.. bence hesap tutuyor. Eksik bile olabilir.
Can Ataklı; Utanmazlık aynen devam ediyor.
Resmi Gazete'de yayımlanan 9 Nisan 2023 Pazar yönetmelik, genelge ve tebliğler www.istanbulgercegi.com'dan takip edebilirsiniz.
İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray yaptığı açıklama ile; "milletvekili adaylıĝımdan feragat ediyorum." dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Hamzacebi; "Vakıfbank çalışan ve emeklisinin tasarruflarının biriktiği, emeklilerin emekli maaşı aldığı Vakıfbank personel vakıfları 62 milyon dolar zarara uğratıldı."
Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemtar A.Ş’nin iftar yemeğinde konuştu; “Kırsal Kalkınma Ofisi binamızda konuşlandıracağımızı söylediğimiz laboratuvarımızın yetki belgesini aldık.”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, her yıl olduğu gibi bu yıl da şehrin tarihi noktalarını rengarenk lalelerle süsledi.
Esenyurt Belediye Başkanı Bozkurt, “Konuştuğumuz şey insanların canını, malını emanet edeceği yaşam alanlarının inşası. Ölümlerin tek nedeni var. Sorumsuzca davranış, kötü imalat yani sağlıklı bir yapılanma olmaması” dedi.
Emek ve Özgürlük İttifakı'nın seçime yönelik tutum ve politik mutabakat bildirgesi, ittifak bileşeni partilerin genel başkanları, eş genel başkanları ve sözcülerinin katılımıyla duyuruldu.
Millet İttifakı’nın ortaklarından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da CHP liderinin seçim kampanyası için açtırdığı banka hesabına 50 bin TL tutarında bağış yaptı.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayaşehir Metro İstasyonu’nda düzenlenen Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı Açılış Töreni’ne katıldı.
Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK)'da 14 Mayıs’ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde ittifakların ve siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı.
Şükran Soner; Yeni seçilecek cumhurbaşkanımızda Türk milletinin aradığı özelliklerin sorgulamasını yaparken de Cumhuriyetimizin bugün laiklikten çok uzağa düştüğü uyarısını yapmış.