AKP’nin yeni anayasa taslağına göre başkan ‘namusu’ değil ‘mukaddesatı’ üzerine yemin edecek ve artık görevini ‘tarafsızlık’ içinde yapacağına ve ‘laiklik’ ilkesine bağlı kalacağına da söz vermeyecek.
HDP, Diyarbakır Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırak Anlı'nın gözaltına alınmasını Şişli Camii önünde protesto etti.
Dün akşam yayımlanan KHK'larla kapatılan Evrensel Kültür, Tîroj, Özgürlük Dünyası dergileri ile JINHA ve Azadiya Welat’ın büroları mühürlendi.
Darbe girişimi gecesi rehin alınan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın, 'Beni Fethullah Gülen ile görüştürmek istedi' dediği Akıncı Üssü komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim'in ikinci ifadesi de ortaya çıktı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak ve Eş Başkan Anlı'nın gözaltına alınmasının ardından kente gelen Avrupa Sosyalistleri Partisi (PES) Başkanı Sergei Stanishev başkanlığındaki heyet, Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.
Meclis tatile girmeden önce Genel Kurula son dakika önergesiyle getirilen ancak CHP’nin karşı tavrıyla geri çekilen rektörlük seçimlerine ilişkin düzenlemenin KHK ile çıkarılması ana muhalefet partisi tarafından tepkiyle karşılandı.
İstanbul Esenler'de bir inşaatın temel kazısı sırasında yolda göçük meydana geldi. Çevrede bulunan iki bina tedbir amaçlı boşaltılırken, polis ve itfaiye ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak ve Eş Başkan Anlı adliyeye sevk edildi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, Cumhurbaşkanı’na üniversitelerin rektör seçiminde tek kişi olma yetkisi getiren KHK’ya tepki gösterdi.
Mersin’de İleri Ortaokulu Müdürü Hüseyin Aygül’ün, ’Kız erkek öğrencilerin yan yana oturmasını yasaklama’ kararı aldığı iddia edildi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'da bir restoranda silahlı saldırıya uğrayan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ı hastanede ziyaret ettikten sonra açıklamalarda bulundu.
Ayşe Arman; Can Yayınları, mesleğe başlamasının 20’nci yılını fırsat bildi, bütün kitaplarını tekrar bastı, ben de bunu fırsat bildim, kendisiyle röportaj yaptım.
Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırısında vurulan hapishanede aralarında Husi askerlerinin de olduğu 33 kişi öldü.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'da silahlı saldırıya uğrayarak yaralanan genel başkan yardımcısı Bülent Tezcan'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.
Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Sanem Oktar, Türkiye'de 4.1 milyon kadının kayıt dışı olarak istihdam edildiğini söyledi.
Yeni düzenlemeye göre, devlet memurluğuna alınacaklarda istenen genel şartlara 'Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak' şartı eklendi.
Cumhuriyet'ten Emrah Kolukısa hem Antalya’da hem de Adana’da En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alan Menderes Samancılar ile hayat ve sanata dair bir söyleşi yaptı.
Muğla’nın Menteşe ilçesi Düğerek Mahallesi’nde belden aşağısı yanmış kadın cesedi bulundu. Cesedin 72 yaşındaki Nermin Gözer’e ait olduğu tespit edildi.
Kayseri’nin Sarıoğlan İlçesinde Cumhuriyet'in 93'üncü yılı kutlamalarında lise öğrencilerinin yaptığı silahlı tiyatro oyunu dikkat çekti.
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 676 Sayılı KHK ile İçişleri Bakanlığına 'merkez, taşra'nın dışında, yurt dışında da teşkilat kurma yetkisi verildi.
Ankara'daki Fransız Büyükelçiliği, çalışanlarına bir SMS göndererek 30 Kasım için uyarıda bulundu.