Sağlık Bakanı Dr. Faherttin Koca sosyal medya hesabından; 'Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde hamile bir hemşiremizi darbeden 4 kişiden 2’si Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla yeniden gözaltına alınmış, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiştir.' dedi.
CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, kamu hastanelerinde taşeron olarak görev yapan Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) çalışanlarının sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Sezen Aksu'nun şarkısına tepki gösteren Devlet Bahçeli; şuursuz bir sanatçıya diyorum ki serçeysen serçeliğini bil, sakın kuzgunluğa heves etme'.
Melih Aşık; Gelecek Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ve Akşener ile yaptığı görüşmelerde yeni bir ittifak modeli önermiş. Eğer bu model kabul edilirse ittifaka katılabileceklerini bildirmiş. Halen Gelecek Partisi ve DEVA ittifak dışı malum.
Resmi Gazete'de yayımlanan 17 Ocak 2022 Pazartesi yönetmelik, genelge ve tebliğler www.istanbulgercegi.com'dan takip edebilirsiniz...
AKOM'dan yapılan uyarıda 18 Ocak 2022 Salı'dan itibaren sıcaklıkların düşeceği, sabah karla karışık yağmur akşam kar yağışına dönüşecek. Çarşamba günü hava sıcaklıkları sıfırın altına inecek.
İSKİ, İstanbul'un (18 Ocak 2022 Salı) günlük su kaynaklarının doluluk oranını açıkladı.
Meteoroloji uyardı; Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacağı İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Ege ve Akdeniz bölgelerinde kıyılarda hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden çiftçilerimizin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
Şükran Soner, Siyasette, hele dünyanın tekelleşmiş en güçlü medya kurumları, şirketleri üzerinden, ülkemiz içinde ise kayırılan birkaç yandaş inşaat şirketleri en tepede, dinci örgütlenmeler baş tacı.. Toplumun çok kolay güdülenebilmesinin gerçeği kirli çamaşırlar ortalığa saçılıp durmuştur ya..
Barış Pehlivan; Aslına bakılırsa, SADAT’ın kuruluşunda ve büyümesinde AKP hep itici güç oldu. “Gölge Ordu” kitabından öğreniyorum: Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç daha kuruluş sürecinde SADAT ile temasa geçmişti.
Orhan Bursalı; Avrupa, 10 yılı aşkın süredir neredeyse tüm çalışan çalışacak insan kaynaklarını hızla üniversite eğitiminden geçirecek eğitim politikalarına yöneldi. Üniversite eğitimi üç yıla bu nedenle indirildi. Artı iki yıl yüksek lisansa dahil edildi uzmanlık yolunda ilerlemeleri için. Üstüne de üç yıllık doktora programı.
Can Ataklı; Sadece kısa bir medya taraması sonucu engellenen konulardan bazılarını sizler için çıkardım. Buyurun okuyun ve karar verin; AKP’yi İstanbul’a yenilgiye uğratan halktan intikam alınıyor mu alınmıyor mu?
Hüsnü Mahalli; 21.Yüz yılda hala Filistin, Suriye ve Lübnan topraklarını işgal eden ve her gün Filistinlilerin evlerini yıkıp insanlarını öldüren bir İsrail’den kim nasıl bir yarar sağlamayı düşünür?
AFAD'dan yapılan açıklamaya göre gece 02.28'de Kayseri, Saıoğlan'da 4.9 şiddetinde deprem oldu. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD bölgede saha tarama çalışmalarına devam ediliyor.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın davetine icabetle bulunduğu Arnavutluk’ta, Arnavutluk Meclisi'ne hitaben bir konuşma yaptı.
Hindistan'da, Müslümanlara karşı "soykırım" çağrısı yapan Hindu rahibin nefret söyleminde bulunduğu ve şiddete teşvik ettiği gerekçesiyle tutuklandığı bildirildi.
TBMM, bu hafta memur ve emekliye ek zammı da içeren kanun teklifini yasalaştırmak için mesaisini sürdürecek.
İzmir’de toplu ulaşımda kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kartlar ile temassız ödeme dönemi başlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Visa işbirliği ile İzmirliler toplu ulaşımda uluslararası standartlarda temassız ödeme hizmetine kavuşuyor.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; Projeler hazır, yatırımcılar hazır, finansmanı hazır. Ama bir imza eksik. NEDEN?” paylaşımının işte düşündürücü öyküsü.
17 Ocak'ta Sağlık Bakanlığının resmi Türkiye güncel verileri paylaşıldı; Pandemi Koronavirüs Covid-19'dan bugün 162 toplamda 84.783 kişi hayatını kaybetti.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK gündemini kamuoyuyla paylaştı. Öztrak, "Bu mekanlar nasıl ayakta duracak? Millet artık bırakın eşiyle dostuyla dışarıda bir yemek yemeyi ve eğlenmeyi, evindeki tencereyi nasıl kaynatacağını düşünüyor."