Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kludge, Türkiye'nin de yer aldığı Avrupa bölgesindeki ülkeleri Omicron varyantı vakalarındaki artış hakkında uyardı. Avrupalı liderler, varyant yayılmaya devam ederken koronavirüs kısıtlamalarını eski haline getirmeye başladı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde asgari ücret belirlendi.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, hükümetin ekonomi politikalarını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla eleştirdi.
AKP’li Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’le canlı yayında söyleşi yaptığı sırada, İHA kameramanı Ahmet Demir’e tokat attığı görüntüler ortaya çıkan Muharrem Sarıkaya, karikatür dergisi LeMan’a kapak oldu.
Dünya genelinde koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 5 milyon 388 bin 449'a yükseldi. Vaka sayısı ise 276 milyon 724 bin 130 oldu.
Borsa İstanbul, BIST 100'deki kayıpların yüzde 5'e ulaşmasının ardından devre kesti.
BDDK cep telefonuna taksit düzenlemesi yaptı. Cep telefonlarında yenilenmiş ürünlere kredi kartına taksit geldi, yeni telefonlar için de tüketici kredisi limiti artırıldı.
2021-2022 eğitim öğretim döneminde yurtlarda barınmak için başvuru yapan 107 bin 890 öğrenci herhangi bir yurda yerleştirilemediği için açıkta kaldı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, döviz kurundaki düşüşle son 2 ayda art arda gelen zamlarla 12 liraya dayanan akaryakıt ürünlerine yüzde 30 oranında doğrudan indirim yapılması gerekirken iktidarın dövizdeki düşüşü akaryakıttan alınan ÖTV'yi artırmak için kullanacak olmasına tepki gösterdi.
Yerli Covid-19 aşısı TURKOVAC acil kullanım onayı aldı.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni bir düzenleme açıklaması erken seçim tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.
İktidarı eleştiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu "Bugün ne diyorlarsa yarın tam tersini uyguluyorlar, ertesi gün ise o gün uygulamaya koyduklarının tam tersi söylemlerde bulunuyorlar" dedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in en düşük emekli maaşının net asgari ücret tutarında olması istemiyle hazırladığı kanun teklifi, AKP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
İBB iştiraki KİPTAŞ, 2017 yılında riskli yapı ilan edilen Göngören’deki ‘Doğakent Sitesi’ hak sahipleriyle yüzde 100 anlaşarak, kentsel dönüşüm sürecini başlattı.
Çin'in güneyinde en az 66 milyon yıllık, çok iyi şekilde korunmuş bir dinozor fosili bulundu.
Şehit Asteğmen Kubilay ve arkadaşları için 23 Aralık’ta düzenlenecek anma programı belli oldu. Menemen’de 10 kilometrelik yol koşusu ve Yıldıztapa’daki resmi anma töreni ile başlayacak etkinlikler İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katılacağı Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü ile devam edecek.
Şarkıcı Bülent Ersoy ile Mustafa Keser arasındaki tartışma sürüyor. “Canlı yayında bana ‘Kürdo’ diye seslenerek beni aşağıladı” diyen Keser, Ersoy’a 1 TL’lik dava açtı.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elmadağ Belediyesi'nin toplu açılış töreninde konuştu.
Dünya üzerinde 100’ü aşkın federasyonu bünyesinde barındıran ‘Global E-Spor Federasyonu’ (GEF), tarihindeki ilk ‘Global E-Spor Oyunları’nı (GEG) Singapur’da gerçekleştirdi. Dünyadaki E-Spor paydaşları bir araya gelerek, Global E-Spor Oyunları’nın 2022’deki turnuvasına İstanbul’un ev sahipliği yapmasına karar verdi.
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.
Harry Potter serisinin ilk filminin 20. yılını kutlamak için Daniel Radcliffe, Emma Watson ve Rupert Grint Hogwarts'a dönüyor. 1 Ocak'ta HBO Max'te yayınlanacak özel bölümün ilk fragmanı da yayınlandı.