loading
close
SON DAKİKALAR

Sonbahar polemiği başladı!

Sonbahar polemiği başladı!
Tarih: 07.08.2013 - 14:44
Kategori: Siyaset

Hüseyin Çelik'in sözlerine cevap Gürsel Tekin'den geldi...

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Tarihi Ergenekon davası kararlarını değerlendiren Çelik” Mustafa Kemal’in askerleriyiz diye slogan atıyorlar. Sevsinler sizin askerliğinizi. Neden Atatürk’ü emellerini için kullanıp istismar ediyorsunuz. Mustafa Kemal’in askerleriyiz diye bağıranlar. Mustafa Kemal hayatta olsa size patates soydurmazdı. Şemdin Sakık, PKK- Ergenekon dirsek temasına ilişkin tanıklık etmiştir. Sanki Şemdin Sakık tüm davayı etkileyecek şeyler söylemiş gibi değerlendirme yapılıyor.” dedi.
Hakimlerin inandıkları gibi karar verdiğini savunan Çelik “Türk yargı sistemini yozlaştırarak sonuç almaya çalışılmıştır. Vekillik hapisten adam çıkarma mekanizması olmamalı” diye konuştu.

‘DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ’ HAKKINDA

Demokratikleşme paketi hakkındaki soruları da yanıtlayan Çelik “Çalışmamızı tamamladık. Başbakan başkanlığında yeniden müzakere edilecek. Bayramdan sonra Ağustos ayı içerisinde paket nihai şeklini alacak. Meclis Ekim’den önce Eylül ayında toplanabilir” dedi.

SONBAHARDA EYLEM İDDİASI HAKKINDA

Bir gazetecinin ‘Sonbahar’da sokak hareketlerinin artacağı söylentileri var’ sorusuna ise Çelik “Silivri’yi basacağız diyenler geri döndü. Kimse sokak hareketleriyle kaosla emellerine ulaşamaz. Vatandaşın sandıkta vermediğini kimse sokakta alamaz. Hükümet işinin başındadır” diye cevapladı.

Çelik’in sözlerine cevap CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’den geldi. Aynı saatlerde kameralar karşısına geçen Tekin gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Tekin; “Bu küresel oyuncular Türkiye’yi küresel oyuncak haline getirdiler. Çalışma yaşamı ne yazık ki en sorunlu olan alanların birisi oldu. Şu anda taşeron işçi olarak çalışan yurttaşlarımız bizim teklifimizin yasalaşmasını umutla bekliyor. Sıkıyönetimli bir döneme girdik. Önümüzdeki günlerde çok çeşitli yasaklarla karşılaşacağız. Toplu halde iftar açamazsınız. E siz biz açarız. Toplu halde parklarda tophlanamazsınız. Niye? E orada toplanıp iktidar aleyhinde slogan atıyorsunz. E biz zaten onun için toplanıyoruz. Parklarda toplanmak da yasak.” dedi.

Bu anlayışın kabul edilebilir bir anlayış olmadığını belirten Tekin “Daha dün siz YÖK kaldırılacak demiyor muydunuz. Dana dün camiler önünde “hükümet istifa” sloganları atmıyor muydunuz. Bu ülkede özgürlük için her yerde eylem olacak.” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları