loading
close
SON DAKİKALAR

Soner Yalçın’ın evinden çalınan dosya

Soner Yalçın’ın evinden çalınan dosya
Tarih: 06.06.2014 - 18:51
Kategori: Gündem

Soner Yalçın’ın yeni kitabı “Kayıp Sicil - Erdoğan’ın Çalınan Dosyası” Kırmızı Kedi etiketiyle piyasaya çıktı.

Soner Yalçın yıllarca süren kapsamlı bir araştırma ile Recep Tayyip Erdoğan hakkında bilgi ve belge arşivi oluşturmuştu. Yapılan bir polis baskınının ardından Soner Yalçın Silivri Cezaevine yollandı. İki yıl sonra çıktığında, kitaplaştırmak için hazırladığı, kapağında “Erdoğan'ın Sicili” yazan dosyayı evinde bulamadı. Dosya kaybolmuştu.

“Kütüphaneme girdim; darmadağın edilmişti. Bir defter olacaktı, bir de dosya. Evin her yerine baktım. Bulamadım. Dosya ve defter kayıptı. Bulmalıydım; benim için çok önemliydi. Bunca yılın emeği vardı. Sonra anladım: o dosyayı ve defteri evden biri/birileri çalmıştı!

Bilgileri- belgeleri ileride Erdoğan'a karşı kullanmak için alıp götürdüler dosyayı. 17 Aralık operasyonu başlayınca, bakalım bizim dosya ve defterden de bilgiler ortaya serilecek mi diye bekledim. Cemaat/paralel yapı, o bilgileri Cumhurbaşkanlığı seçiminde mi kullanacaktı? ‘Çıkmasını hiç bekleme, otur yaz’ deim ve kitabı aklında ve notlarımda kalanlarla yeniden oluşturdum. Kayıp Sicil - Erdoğan'ın Çalınan Dosyası" kitabı böyle ortaya çıktı.”

Sözcü gazetesi yazarlarından Soner Yalçın, bugün okurla buluşan kitabının yazım öyküsünü işte böyle anlatıyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları