loading
close
SON DAKİKALAR

'Şortlu kadınlardan rahatsızım' sözlerine tepki: #Dirensort

'Şortlu kadınlardan rahatsızım' sözlerine tepki: #Dirensort
Tarih: 13.08.2013 - 16:50
Kategori: Kadın

Milliyet yazarı Meral Tamer'in şortlu kadınlardan rahatsız olduğunu dile getirdiği köşe yazısı olay yarattı. Kullanıcılar, Twitter'da Diren Şort etiketiyle tepkilerini dile getiriyor...

Milliyet yazarı Meral Tamer'in "olur olmaz yerde" karşısına çıkan şortlu kadınlardan rahatsız olduğunu dile getirdiği köşe yazısı sosyal paylaşım sitelerinde büyük tepki aldı: Diren Şort!

TWITTER GÜNDEMİNE YERLEŞTİ

"Şortla kalkıp da markete, hastaneye, postaneye gitmeyi aklımın ucundan geçirmem." dediği yazısının ardından eleştirilerin hedefi haline gelen Tamer'e karşı Twitter 'da #DirenŞort hashtag'i başlatıldı. Attıkları tweet'lere bir de kendilerinin şortlu fotoğraflarını ekleyen paylaşım sitesinin kullanıcıları, oldukça kısa bir süre içerisinde "Diren Şort" başlığını Twitter gündeminin de zirvesine yerleştirdi.

ÜNLÜ İSİMLER DE TEPKİLİ

Şort tartışmalarına katılanlar arasında ünlü isimler de bulunuyor. "Şortumu giyer, çıkarırırm" diyen Ece Erken gibi, "Şortu Yedirmeyiz" diyen Furkan Kızılay ve "Meral Tamer, şort giyen kadınlardan rahatsızmış. İzmir 'e hiç gelmesin, inadına şortu suratına fırlatıp, donla gezmeye başlarız." diyen Pucca'nın paylaşımları diğer kullanıcılardan oldukça ilgi gördü.

Peki, büyük tartışma yaratan Meral Tamer, "Şort giyenleri eleştirdiği" yazısında neler söylemişti? İşte o yazı:

'KENDİM DE ŞORT GİYERİM, YERİNE GÖRE TABİİ'

"Aslında giyim eşyası olarak şortu çok severim. Yerine göre çeşitli boylarda şortları, her yaştan kendine yakıştırarak giyenleri keyifle seyrederim. Özellikle tatil yörelerine gidiş-gelişte havaalanlarında ve uçaklarda çok renkli, değişik desenli şortlar hep dikkatimi çeker. Kendim de şort giyerim, ama yerine göre tabii… Tatil yöresinde giyebileceğim şortla kalkıp da markete, hastaneye, postaneye gitmeyi aklımın ucundan geçirmem. Ne var ki günlük market alışverişini yaptığım Akmerkez Macrocenter’de de, Etiler Gurme Carrefour’da da bu yazbaşından beri minnacık şortlarıyla gelen kadınlar dikkatimi çekiyor. Hani öyle tatilden gelmiş ve hemen geri dönecek gibi yanık bir halleri de yok; frapan tipler de değiller… Geçen gün rutin kan ve idrar tahlillerim için yıllardır müdavimi olduğum Biruni Laboratuarı’na gittim; orada da tahlil için gelmiş şortlu kadınlara rastlamaz mıyım? Bu ilk kez oluyor…

'HASTANEYE GİTMENİN ADABI YOK MU?'

Bitmedi; hafta başında bir muayene için gittiğim Amerikan Hastanesi’nde sıramı bekliyordum. Baktım, 50-55 yaşlarında bir hanım, bacaklarını neredeyse kasıklarına kadar açıkta bırakan kısacık şortu ve yanında eşiyle birlikte gelip karşımdaki koltuklara oturdular. Hangisi hastaydı bilmiyorum, ama hastaneye gitmenin de bir adabı yok mudur?

Her türlü aykırı davranışa ve değişik fikre açık olan ben, galiba hayatta galiba ilk kez bir şeyi bayağı yadırgıyorum. Ben mi geri kafalı olmaya başladım, yoksa bu yaz sadece popoları kapatıp, baldırları tamamen açıkta bırakan şort giymek çok mu moda oldu bilemiyorum valla…

Hele geçen hafta İstanbul ’da bir cenaze evinde, yine orta yaş üstü bir hanımı, ancak tatil beldesinde giyilebilecek kısalıkta bir şortla görünce “pes artık” dedim. Umarım cenazeye de aynı şortla gitmemiştir. Bu bayram eminim, bayram ziyaretlerine de kısacık şortlarla gidenler olacaktır. "


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları