loading
close
SON DAKİKALAR

Sosyal-İş Sendikası İZTEK işçileri için ek protokol istedi

Sosyal-İş Sendikası İZTEK işçileri için ek protokol istedi
Tarih: 16.11.2021 - 17:16
Kategori: Sendika

Sosyal-İş Sendikası, İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZTEK A.Ş.’ye geçen işçiler arasındaki farklı toplu sözleşmelerin ek protokolle düzenlenmesini talep etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZTEK A.Ş. ile Sosyal-İş Sendikası arasında yürütülen protokol görüşmeleriyle ilgili açıklama yapan sendika, İZTEK A.Ş.’ye geçen işçiler için ek protokol düzenlenmesini talep etti.

Konak Kartlar Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasına Sosyal-İş Sendikası Genel Başkanı Celal Uyar, İzmir Şube Başkanı Fikret Savaş ve İZTEK A.Ş. çalışanları katıldı.

Açıklamayı okuyab Şube Sekreteri Gökhan Mangal, yaşanan süreci şöyle özetledi:

-“Örgütlü bulunduğumuz eski adı ÜNİBEL A.Ş, yeni adı İZTEK A.Ş. şirketine yeni birimler ilave edildi. İZENERJİ, İZELMAN ve İZDOĞA şirketlerinde çalışan bir kısım işçi arkadaşlarımızın aktarılmasıyla çalışan sayısı iki katını aştı. Arkadaşlarımıza önceden çalıştıkları şirketlerle sendikalar arasında imzalanan TİS’lerdeki kazanılmış hakları ile geçecekleri sözü, bizzat İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından verildi. Ayrıca İZTEK A.Ş.'de örgütlü bulunduğumuz Sendikamızın imzaladığı TİS’lerdeki lehe olan hakların da üyelerimize verileceği söylendi. Üyelerimiz bu sözler üzerine geçişe onay verdiler ve İZTEK A.Ş’de 12 Haziran 2021 tarihinde çalışmaya başladılar.”

İZTEK A.Ş’de geçişler nedeniyle birden fazla toplu sözleşme uygulanmaya başlandığına değinen Mangal sözlerini şöyle sürdürdü;

-“Çalışanlar arasında aynı işi yaptıkları halde farklı ücret ve sosyal hakların çıkmasına neden oldu. Bu durum aynı zamanda başkanımızın sürekli ifade ettiği “Eşit işe eşit ücret” politikasına da aykırıdır. Bu sorunu çözmek üzere ek protokol yapmak suretiyle çalışanların tek TİS çatısı altında toplanması için, İZTEK A.Ş eski ve yeni yöneticileriyle 25.05.2021 tarihinden itibaren Sendika olarak görüşmeye başlamamıza rağmen bir sonuç alamadık.

Sosyal-İş Sendikası olarak, İZTEK A.Ş yöneticileriyle yapmış olduğumuz görüşmelerde Şirketin, yürürlükte olan TİS’e ek protokol yaparak sorunu çözmeyi bugüne kadar kabul etmediğini, gerekçe olarak da Sendikamızın yetkisinin bulunmadığını söylemiştir. Oysa sendikamızın imzaladığı Toplu İş Sözleşmesi 31.12.2021 tarihine kadar yürürlüktedir. Yani Sosyal-İş Sendikası ek protokol yapmak üzere yetkili sendikadır."
 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları