loading
close
SON DAKİKALAR

'Soyunmam' dedi rolü yabancıya gitti

'Soyunmam' dedi rolü yabancıya gitti
Tarih: 12.02.2012 - 11:36
Kategori: Medya

Umut Üzümleri'yle sinemaya dönen ödüllü yönetmen Tunç Okan, başrol için anlaştığı Saadet Işıl Aksoy'dan sevişme sahnesinin bir bölümünde oynamak istemediği için vazgeçti

Fikrimin İnce Gülü - Mercedes” filminin ödüllü yönetmeni Tunç Okan, 19 yıl sonra “Umut Üzümleri”yle sinemaya döndü. Okan, Fakir Baykurt’un “Kaplumbağalar” adlı romanından senaryolaştırdığı filmde Ahmet Mekin, Yetkin Dikinciler, Altan Erkekli, Barış Koçak ve İsviçreli Norina Nobashari’ye rol verdi. 

Filmde muhtarın gelini Senem rolü için de Tunç Okan, başta Saadet Işıl Aksoy’la anlaştı. Ancak Aksoy senaryodaki sevişme sahnesinde göğüslerinin göründüğü bölümde oynamak istemediğini yönetmen Okan’la paylaştı. Okan da bu sahnenin filmin bütünlüğüne hizmet ettiğini ve olması gerektiğini savununca taraflar birlikte çalışmama kararı aldı. Okan, rolü İsviçreli oyuncu Norina Nobashari’ye verdi. Nobashari, Aksoy’un oynamaktan çekindiği sahnede Barış Koçak’la çırılçıplak kamera karşısına geçti.

Türk - Fransız - Alman ortak yapımı film için Ankara Polatlı’da boş bir arsaya ödüllü sanat yönetmeni Mustafa Ziya Ülkenciler tarafından köy kuruldu. Okan, “Umut Üzümleri”nde geçmişte Mercedes filminde birlikte çalıştığı İlyas Salman’a da başta Muhtar Hoca rolünü verdi. 

Ancak Salman, çekimler başlamadan birkaç gün önce aşırı alkol alıp kurulan köy meydanında eline bir bidon benzin alıp olay çıkardı. Bağırıp çağıran Salman’ı polisler güçlükle ikna etti. Salman’ın bu halini gören Okan, hemen yeni bir oyuncu arayışına girdi ve Ahmet Mekin’le el sıkıştı. Mekin çekimler için apar topar Polatlı’ya getirildi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları