loading
close
SON DAKİKALAR

'Söz verdiler, hani nerede?'

'Söz verdiler, hani nerede?'
Tarih: 25.09.2012 - 13:15
Kategori: Sağlık, Yaşam

CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e sordu...

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, İzmir-Bayraklı İlçesi Nafiz Gürman Mahallesi’nde depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan, iki yıldır yerine hiç bir şey yapılmayan okulu ve okumak için kilometrelerce yol yürüyen çocukları Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e sordu.

Söz Verdiler; Hani Nerede?

Bayraklı Nafiz Gürman mahallesinde Vali Namık Kemal Şentürk İlköğretim Okulu’nun 2010 yılında depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılması ardından iki yıl geçmesine karşın yerine yeni okulun yapılmadığını belirten Güler, “Yıkılan okulun 800’e yakın öğrencisi, aynı mahallede bulunan, 2 km uzaklıktaki Cemil Atlas İlköğretim Okulu ile Yamanlar Mahallesi’nde bulunan 3-4 km uzaklıktaki Cemal Gürsel İlköğretim Okulu’na gitmekteler. Yetkililer okulun yıkımı sırasında mahalle halkına; yeni okulun daha sağlam ve büyük olarak 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı’na yetiştirileceği bilgisi verdiler. Aradan geçen iki yıla rağmen ne okul var ne de inşaatı başlamış bir çalışma. Söz verdiler, hani nerede?” dedi.

Mahalledeki yurttaşların ekonomik durumlarının çok düşük olduğunu söyleyen Güler, “Mahalle sakinlerinin işsizlik ve yoksulluk içinde bulunmaları nedeni ile gelir durumunun düşüklüğü, ailelerin çocuklarını bu okullara servis ile ulaşımını olanaksız kılmaktadır. Ayrıca mahalle sakinlerinin hane başına çocuk sayısının 4-5 dolayında olması ve bazı ailelerin okulda birden fazla çocuğunun bulunması aileleri servis ücretlerini karşılayamaz duruma getirmektedir. Mahalleliyi işsizlik ve yoksulluk ardından şimdi de okulsuzluk vurdu. Plansızca yapılan çalışmanın bedelini yüzlerce çocuk ve aile ödemekte” dedi. Güler ayrıca Bayraklı’da bulunan tüm devlet okullarının onarım ve bakım işlemlerini milli eğitim tarafından karşılanmadığını, kaderlerine terk edildiğini, okulların tüm bakım ve onarımlarının belediyeler tarafından karşılanmasının da düşündürücü olduğunu söyledi.

Acilen Yapılmalı!

Yıkılan okulla birlikte çocukların eğitim koşullarının da yıkıldığının altını çizen Güler, “Çocuklar okulları yıkılmadan önce 30-35 kişilik sınıflarda eğitim görüyorlardı, şimdi ise kilometrelerce yolu yürüyerek gittikleri okullarında 65 kişiye varan dersliklerde ders görmeye çalışıyorlar” dedi. Soğuk ve yağmurlu havalarda velilerin ve öğrencilerin kilometrelerce yolu yürümeleri sırasında büyük zorluklarla karşılaştıklarını belirten Güler, “Çocuklar ve veliler bu zor koşullara bağlı nedenlerden dolayı bir çok kere hasta olmuşlar. Bakanlık - İl Milli Eğitim Müdürlüğü hiç zaman yitirmeden, Nafiz Gürman Mahallesi’ndeki öğrencilerimize ücretsiz servis sağlamalı. Yine zaman kaybedilmeden yıkılan Vali Namık Kemal Şentürk İlköğretim Okulu söz verildiği gibi yapılmalı çocuklar bu çileli eğitimden kurtarılmalıdır” dedi.

Sorularında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “her aileye üç çocuk” sözüne de atıf yapan Güler, “ortalama 4-5 çocuğu olan, yaz -kış kilometrelerce yol yürüyerek çocuklarını okutmak zorunda kalan Nafiz Gürman Mahallesi sakinlerini göz önünde bulundurarak nasıl değerlendiriyorsunuz” diye sordu.

İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in yanıtlaması istemiyle Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e yönelttiği sorular:

1-Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile yıkılan Vali Kemal Şentürk İlköğretim Okulu yerine yeni bir okul yapılmama nedeni nedir? Yıkılan okul arazisi ne durumdadır ve üzerinde yapımı planlanan okul çalışması var mıdır?

2-Okulu yıkılan çocukların hangi okullara devam edeceği ve bu okullara ulaşımını öngören bir çalışma yapılmış mıdır?

3-Okulları yıkılan velilere, çocuklarını yeni okullarına ulaştırmalarına destek olacak servis hizmeti yada nakdi destek sağlamayı düşünüyor musunuz?

4-Çocukların ve ailelerinin iki yıldır bu zor koşullar altında okula gitme ve çocukların 65 kişilik sınıflarda eğitim görmelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

5-Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her aileye üç çocuk önerisini; ortalama 4-5 çocuğu olan, yaz -kış kilometrelerce yol yürüyerek çocuklarını okutmak zorunda kalan Nafiz Gürman Mahallesi sakinlerini göz önünde bulundurarak nasıl değerlendiriyorsunuz?

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları