loading
close
SON DAKİKALAR

Spiral rahim kanserini önlüyor

Spiral rahim kanserini önlüyor
Tarih: 12.02.2012 - 16:57
Kategori: Sağlık, Yaşam

İspanya öncülügünde yapılan uluslararası araştırmada, spiral gibi rahim içi gebelik önleyici araçların rahim kanserini yarı yarıya azaltabildiğini ortaya koydu

İspanya’nın kuzeydoğusunda Katalonya bölgesinde Llobregat Hastanesi’nin öncülüğünde 20 bin kadın üzerinde yapılan çalışma, aile planlaması-doğum kontrolünün rahim kanserini de önemli ölçüde önceyebildiği yönünde ilginç sonuç ortaya çıkardı.
Llobregat Hastanesi’nin kanser-salgın araştırma bölümünün program yöneticisi Dr. Xavier Castellsague, İngiliz Reuters ajansına yaptığı açıklamada, "Araştırmamızın sonucu umulmadık biçimde gelişti" dedi. Dr. Castellsague, şu bilgiyi verdi: "Kanser oluşumumuna neden olan ’insan papilloma virüsü’nün hamilelik önleyici aygıtlarla bu denli önlenebileceğini bilmiyorduk. Hamilelikten koruyucu önlemler aynı zamanda rahim kanserini önleyici etki getirdi."
Araştırma sonucuna göre, spiral gibi rahim boynu ve içi araçlar "insan-papilloma-virüsü"nü "kazıyarak", vücudu bu virüse karşı dirençli duruma getiriyor. Reuters’a göre, papilloma virüsünü engelleyen ilaçları geliştiren "Merck" ve "GlaxoSmithKline" firmaları bazı sanayileşmiş ve gelişmekte olan ülkelerde kızları rahim kanserinden korumak için çalışmada bulunuyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları