loading
close
SON DAKİKALAR

Subaşı köyü, Batı Karadeniz'in kamp ve karavan turizmine en uygun yeri seçildi

Subaşı köyü, Batı Karadeniz'in kamp ve karavan turizmine en uygun yeri seçildi
Tarih: 06.12.2020 - 11:27
Kategori: Seyahat

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyü, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çankırı, Sinop illerinin bulunduğu Batı Karadeniz'de kamp ve karavan turizmine en uygun kamp alanı seçildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ve Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu iş birliğinde bölgedeki en iyi kamp alanının seçilmesi için Karabük, Bartın, Kastamonu, Çankırı, Sinop illerinde çalışmalar yapıldı.

Kamp ve karavan alanlarının tespit ve değerlendirme çalışmaları, 21 Ağustos’ta Ereğli gezisiyle tamamlandı. Yapılan değerlendirme sonucu en yüksek puanı Subaşı köyü kamp alanı aldı.

Herkül Turizm Doğa ve Motor Sporları Kulübü Başkanı Taner Tatoğlu, 1,5 yıl önce kurdukları kulüp ile kamp turizmiyle bölgelerinin tanıtımına katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi.

49 DÖNÜM ÜZERİNDE 3 FARKLI KAMP ALANI

İkinci etap olarak düşünülen alanda  900 dönümlük bir yer olduğunu ifade eden Tatoğlu, burada Off-Road, enduro, atv, atçılık, binicilik gibi alternatif sporların ön plana çıkacağını ifade etti.

Üçüncü etapta da çocuklar ve yetişkinler için doğada yaşam gibi konularda eğitimler ve deneyimler paylaşımı yapılacağını söyleyen Tatoğlu, şöyle konuştu:

“Günübirlikçi karavancılar ve çadır kamp alanı olarak  49 dönüm üzerine 3 faklı alan yapılacak. Bu alanlar birbirleri ile entegre olacağı için malum corona döneminde insanların doğa ile baş başa kalabilecekleri, çocuklarımızın okul bazında ya da bireysel olarak kamp ve doğada hayatta kalma gibi eğitimlerini alabilecekleri bir alan oluşturulacak.”

Kaynak : DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları