loading
close
SON DAKİKALAR

Süleyman Soylu yine AYM'yi hedef aldı

Süleyman Soylu yine AYM'yi hedef aldı
Tarih: 19.09.2020 - 15:30
Kategori: Siyaset

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AYM'yi hedef alan sözlerine gelen tepkiler üzerine yen bir açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "’Bir ülkenin Cumhurbaşkanı, bütün kurumları sabahtan akşama kadar eleştirilirken, Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararları eleştirelemez diye bir şeyi söz konusu değildir’’ dedi.

Bakan Soylu ''Geçen gün Anayasa Mahkemesi ile ilgili bir söz söyledim. Çok hoşuma gitti. Kimlerin Anayasa Mahkemesi'ni savunduğunu gördüm. Bu devlete 'katil' diyenler ve Anayasa Mahkemesi tarafından 'siz katil deme hürriyetine sahipsiniz' diyenler, yıllardan beri bu ülkenin değerlerini yermek isteyenler hepsi bir cephe oldular, hepsini Allah bir fotoğrafta göstermek nasip etti.'' ifadelerinde bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) şehirlerarası yollarda gösteri yürüyüşünü yasaklayan kanunu iptal etmesine tepki göstererek, "Anayasa Mahkemesi Başkanı'na söylüyorum kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım sen var mısın?" demişti.

Soylu, AYM Başkanı'na yönelik tepkisinde "Madem özgür bir ülkeyiz, ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım sen var mısın? Her yere. Biz buralardan gideriz. Ama ne olursunuz bu ülke büyük bir mücadele içerisinden geçiyor, ayağımızı topal, bizi naçar bırakmayın, bizi zorluk içerisinde bırakmayın ne olursunuz." ifadelerini de kullanmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları