Süleyman Soylu'dan Van'daki tekne faciasına ilişkin açıklama: 6 kişinin cesedine ulaşıldı, 11 kişi gözaltında

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van Gölü'nde 4 gün önce göle açılan bir teknenin kaybolduğu ihbarı üzerine başlatılan arama çalışmalarında yabancı uyruklu oldukları değerlendirilen 6 kişinin cesedine ulaşıldığını açıkladı.
Süleyman Soylu'nun açıklamaları şöyle:
"Van Gölü’nde teknede kaçak göçmenler olduğu ihbarı üzerine arama çalışmaları başlatıldı. Medeni Akbaş kendisinin yüzerek kurtulduğunu bir çiftlikten arayarak bildirdi. Medeni Akbaş’ın çelişkili ihbarı oldu.
Arama çalışmaları için ek cihazlar geldi. İlgili arama birimlerimizin tespiti var. Batık arama çalışmaları başlatılacak. Teknenin 110- 120 metre dipte olduğu düşünülüyor. İlgili kişilerin ifadelerinde çelişkiler var. Medeni Akbaş olmak üzere 11 kişi gözaltında. Olay 27’si akşamı meydana geliyor ancak, yaklaşık 18 saat sonra ayın 28’inde olay bildiriliyor.
Ciddi bir göç baskısı ile karşı karşıyayız. 2017 yılında 175 bin kaçak göçmen yakaladık. Geçen yıl 454 bin kaçak göçmen yakaladık. Salgın olmasına rağmen 20 bin civarında göçmen baskısı yaşadık. Bunun 16 bini sınırlardan alınmadı. Yaklaşık 4 bin 500 kişi sınırları geçtiler, güvenlik güçlerimiz tarafından engellendi.2011 yılından beri Suriye iç savaşından dolayı göçler geldi. Türkiye göçmen kaçakçılığı ile mücadele etmekte, insani yardımını ortaya koymaktadır. Türkiye bu insani dramın durması için çalışmalar sürdürmektedir."
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları












