loading
close
SON DAKİKALAR

Sultanbeylili gençlere karne hediyesi

Sultanbeylili gençlere karne hediyesi
Tarih: 14.06.2013 - 15:30
Kategori: Yerel

Eğitime tam destek veren Sultanbeyli Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu sene de okul birincilerini ödüllendirdiği bir karne şenliği düzenledi...

Birbirinden güzel etkinliklere sahne olan Sultanbeyli’de karne şenliğiyle başarılı öğrenciler ödüllendirildi. Görkemli karne şenliğine Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç’in yanısıra çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Keskin öğrencilerin uzun ve yorucu bir eğitim öğretim dönemini verimli şekilde geride bıraktıklarını ifade etti. Keskin konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Bugünlerde bazı öğrencilerimiz Lisans Yerleştirme Sınavı'na giriyorlar, bazıları ise Seviye Belirleme Sınavı'na girdiler. Hepinizin sınavlardan hayırlı sonuçlarla çıkmanızı diliyor, sizleri sevgiyle kucaklıyorum."dedi.
“Çalışmalarımızın Odağında Gençler Var”

Her zaman çalışmalarının odağında gençlerin olduğunu vurgulayan Keskin, “Sizlere sunacağımız fırsatlar ve sizler için kuracağımız bir gelecek herşeyin üzerindedir. Bu ülke sizin. Geleceğimizi kuracak olan sizlere; sorunlarından arınmış, yarınlara ümitle bakan, fiziksel, sosyal ve kültürel olarak gelişmiş, daha yaşanabilir bir ilçe bırakmak bizlerin görevi.” dedi. Keskin gençlerin umut vaat ettiğini ifade ederek, “Buradan baktığımda yarının doktorları, avukatları, öğretmenleri, belediye başkanları, başbakanları, hatta cumhurbaşkanlarını görüyorum. Çünkü sizler birer potansiyelsiniz” dedi. İlçede yapılan yatırımlara da kısaca değinen Keskin, ilçenin son yıllarda yeni okullar kazandığına dikkat çekti ve eğitime destek için SBS 1001 projesini, Sultanbeyli Gençlik Eğitim Merkezi’ni, İstanbulensis Gençlik Merkezi’ni ve Aydos Kütüphanesi’ni hizmete sokarak büyük ölçüde gençlerin buralardan yararlanmalarını sağladıklarını kaydetti. Eğitim yatırımlarının yanısıra kültür adına da çeşitli çalışmaların yapıldığını ifade eden Keskin, “Sosyal ve kültürel anlamda gelişmişlik eğitimin bir diğer vazgeçilmezi. Bu yüzden iki kültür merkezimiz aktif bir şekilde etkinliklere imza atıyor. Buradaki tiyatrolar, konserler, konferanslar gençlerimiz için büyük kazanım. Kültür merkezlerimiz açıldığı günden bugüne kadar 1250 etkinlikte 420 bin vatandaşımıza hizmet verdi” dedi.

Keskin konuşmasının ardından okullarında sene boyunca gösterdikleri başarı sonucu birinciliğe hak kazanmış öğrencilere hediyelerini takdim etti. 45 başarılı öğrenciye dizüstü bilgisayar ve çeşitli hediyeler verildi. Törende ayrıca Danone Uluslar Kupası'nda Türkiye Şampiyonu olarak ülkemizi Londra'daki Avrupa Şampiyonası'nda temsil edecek olan Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu Futbol Takımı da Keskin'den ödül aldı.
Muhteşem Konserler

Karne şenliğinde Önce Türk Halk Müziği Sanatçısı Hüseyin Kaya, ardından Mustafa Ceceli sahne aldı. Hüseyin Kaya dinleyenleri söylediği halk müziği parçalarıyla eğlendirdi. Sonrasında sahne alan Mustafa Ceceli ise muhteşem sahne performansıyla gençleri coşturdu

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları