loading
close
SON DAKİKALAR

Sultan’dan yeni şeriat yasaları!

Sultan’dan yeni şeriat yasaları!
Tarih: 22.10.2013 - 17:23
Kategori: Dünya

Brunei şeriat kanunları gereği zina yapanlara recm ve uzuv kesme cezası verecek. Yeni uygulanacak kanunu bizzat Brunei Sultanı tanıttı...

Brunei Sultanı bugün yürürlüğe girecek yeni bir kısım kanunları tanıttı. Aşamalı olarak uygulanacak İslami esaslara dayanan yeni kanunlarda zina yapanların taşlanarak öldürülmesi gibi cezalar da yer alacak.

Aynı zamanda dünyanın en zengin kişileri arasında yer alan Sultan Hasanal Bolkiah yeni Şeriat Ceza Kanunları’nı tanıttığı konuşmasında resmi gazetede yayımlanacağını ve altı ay aşamalı olarak yürürlüğpe gireceğini söyledi.

Yeni yasalarda belirli suçlar recm ile cezalandırılabilecek. Bunlar arasında zina en başta geliyor. Artık zina yapanlar recm ile cezalandırılıp taşlanarak öldürülecek. Hırsızlık yapandan alkol kullananlara kadar geniş bir yelpazede uzuv kesmekten kırbaçlamaya kadar ceza verilebilecek.

67 yaşındaki Sultan “Allah’ın inayetiyle bu yasaların yürürlüğe girmesiyle birlikte Allah’a olan görevimiz yerine getirilecek” dedi.

400 bin nüfusa sahip petrol zengini ülke altı yüzyıldır Sultan’ın ailesi tarafından yönetiliyor. Sultan ilk kez 1996′da şeriat kanunlarının yürürlüğe konulması çağrısı yapmıştı.

Brunei’de yeni kanunlar Müslümanlar için uygulanacak. Ülkenin yüzde 70′i Malay etnik kökene ait. Yüzde 15′i Müslüman olmayan Çinli etnik grup ve onları yerli ve diğer gruplar takip ediyor. Güney Çin Denizi açıklarında çıakrılan petrol ve doğalgaz zengini ülke Asya’da en yüksek standartlarda yaşayan nüfusa sahip. Yönetim vatandaşlarının sağlık ve üniversiteye kadar eğitimlerini karşılıyor.

Ama son zamanlarda sultanlık katı İslami kuralları uygulama eğilimine girdi. Zorunlu dini eğitimin yanı sıra cuma günleri iki saat işyerlerinin kapanması gibi uygulamalar geldi. (gazeteport)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları