loading
close
SON DAKİKALAR

Sürekli yemek istiyorsanız...

Sürekli yemek istiyorsanız...
Tarih: 30.11.2012 - 18:33
Kategori: Sağlık, Yaşam

Açlık hissinizin bir türlü önüne geçemiyorsanız bazı önlemler almanız gerekebilir...

Belirli dönemlerde veya akşam yemekten sonra canınız sakıncalı besinleri çekebilir. Özellikle tatlı, çikolata, hamur işleri en çok yapılan kaçamaklar arasında. Peki bu yiyeceklerin miktarı ve sıklığı artarsa neler yapabiliriz;

Fizyolojik mi psikolojik mi?

Bir yiyeceğe aşırı düşkünlük duymanızın nedenini belirleyin, kan bulgularınızla mı ilgili yoksa kendinizi daha iyi hissetmek için mi yada bir el alışkanlığı mı? Bu nedenle sağlıklı bir beslenme programı uygulamak için kan bulgularınıza baktırmanızda fayda var.

Ara öğünleri atlamayın

Abur cubur tarzı yiyecekleri özellikle şekerli besinleri açlık hissini bastırmak için tüketiyorsanız kan şekeriniz düşmüş olabilir. Bunun en önemli sebebi ise öğün atlamak veya öğünlerinizin saatlerini değiştirmiş olabilirsiniz.

Yoğurt ve süt desteği alın

Protein tokluk hissini artıran en etkili besin grubu, öğünlerinize ihtiyacınız ölçüsünde süt veya yoğurt ilave ettiğinizde kendinizi daha tok hissedecek ayrıca yağ yakımını da hızlandıracaksınız. 

Açlıkla susuzluğu karıştırmayın

Susuzluk hissi sizi daha çok yemeye yönlendirebilir. Açlık hissiniz olduğunda hemen 1 bardak ılık su için ve bekleyin. İdrar renginiz koyu ve keskin kokusu varsa, cildiniz yaz kış pul pul dökülüyor ve eklem, kas ağrılarınız varsa ihtiyacınız kadar su içmiyorsunuz demektir.

Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları