loading
close
SON DAKİKALAR

Sürgündeki Hamaslılara infaz çağrısı

Sürgündeki Hamaslılara infaz çağrısı
Tarih: 11.02.2012 - 22:25
Kategori: Dünya

''Oğlumun öcünü alana 100 bin dolar ödül....''

İsrailli asker Şalit’e karşılık 1998’de öldürülen oğlunun iki katili serbest bırakılan haham Türkçe dahil 4 dilde ilan yayımlayarak oğlunun öcünü alana 100 bin dolar ödül vereceğini açıkladı

Hamas’ın elinde 2006 yılından bu yana esir tutulan İsrailli asker Gilad Şalit önceki gün bin 27 Filistinli tutuklunun salıverilmesi karşılığında önceki gün özgürlüğüne kavuştu. İsrail kamuoyunda yüzde 69’luk bir kesim takas anlaşmasına onay verse de, salınacak Filistinlilerin saldırılarında yakınları ölen bazı İsrailli aileler anlaşmaya itiraz ederek yüksek mahkemeye gitti. Mahkemeye başvuranlar arasında 1998 yılında iki Filistinli militanın saldırısında hünüz 24 yaşındayken hayatını kaybeden Shlomo Liebman’ın Haham babası Menachem Liebman da vardı. Yüksek Mahkeme bu konuda görüştüğü dört başvuruyu da reddetti. Şalit karşılığında iki kez ömürboyu hapis cezasına çarptırılan Nizar Taysir Muhammed Ramazan ile müebbet hapis cezası alan Halid İsmail Abd Celil Ramazan serbest kaldı.

Hz. Musa’nın yasalarıyla

İsrail hükümetinin itirazı üzerine Nizar Ramazan Türkiye’ye sürgüne gönderilmesine karar verildi. 36 yaşındaki Nizar Ramazan ve diğer 10 Filistinli mahkum, dün Türk hükümetinin Mısır’ın başkenti Kahire’ye gönderdiği özel uçakla Ankara’ya getirildi. Tek müebbet hapsi bulunan Halid Ramazan ise Gazze’de memleketine geri döndü. Oğlunun katillerinin serbest kalmasını kabul edemeyen Yahudi aile, dün Türkçe, İbranice, İngilizce ve Arapça ilan yayımlayarak “İki Filistinliyi öldürene 100 bin dolar ödül vereceğini” açıkladı. Liebman ailesinin Facebook’tan yayınladığı ilanda, “Bu kişilerden Hz Musa’nın adaletiyle intikam alanlar veya intikam almamıza yardım edenler para ile ödüllendirileceklerdir” denildi. haberi yayınlayan Maariv gazetesi, “Yahudilerin takasa itirazları ilk meyvesini verdi” yorumunda bulundu.

Yahudilerin Kutsal kitabı Tevrat’ta yer alan modern hukuka da kaynak olan Musa’nın 10 emrinde “öldürmeyeceksin” hükmü yer alır. Tevrata göre masum birinin kanı akıtılan kişinin de kanı akıtılmalıdır.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları