loading
close
SON DAKİKALAR

Suriye Dışişleri Bakanı Mikdad: Türkiye’nin topraklarımızdan çekilmesinin vakti geldi

Suriye Dışişleri Bakanı Mikdad: Türkiye’nin topraklarımızdan çekilmesinin vakti geldi
Tarih: 11.10.2021 - 13:50
Kategori: Dünya

Suriye Dışişleri Bakanı Mikdad, topraklarındaki Türk ve Amerikan askerlerinin çekilmesi çağrısını yineledi. Mikdad, Esad’ın Putin’le son görüşmesini de bugüne kadarki en iyi ziyaret diye niteledi.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Türkiye ve ABD’ye Suriye’den asker çekme çağrısını yineledi. Mikdad, Türkiye’nin askerlerini çekmesinin ve işgalin son bulmasının ardından Suriye ile normal ilişkileri garanti eden bir çözümü desteklemesinin vaktinin geldiğini söyledi.

Suriye’de yayımlanan El Vatan gazetesine konuşan Mikdad, Esad’ın Moskova ziyareti ve Rusya’yla genel olarak ilişkileri konusunda değerlendirmelerde bulundu. Şam yönetiminin terörle mücadelenin gerektirdiği öncelikler konusunda Rusya’yla görüş ayrılığı yaşamadığını belirten Mikdad, Rusya’yla ilişkileri hakkında şu ifadeleri kullandı: “Dostlarımıza birkaç sebepten ötürü güveniyoruz. Öncelikle, BM Şartı’na, uluslararası ölçütlere ve uluslararası siyasette çok kutupluluğa bağlılar. İkincisi, terörizme karşı ciddi eyleme inanıyorlar.”

Mikdad, Putin’in Esad’ı Moskova’da ağırladığı ve Suriye’deki asıl sorunun yabancı güçler olduğunu söylediği görüşmeye de değindi. Suriye Dışişleri Bakanı, Esad’ın bu ziyaretini en iyi ziyaretlerden biri olarak değerlendirdi, Moskova’nın kendilerine terörle mücadelede sınırsız destek verdiğini söyledi.

“Türkiye’nin çekilmesinin vakti geldi”

Suriye Dışişleri Bakanı söyleşide, ülkesinin topraklarındaki Türk ve Amerikan askerlerini de eleştirdi. Mikdad, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeybatısındaki askerlerini çekmesinin ve işgalin son bulmasının ardından Suriye ile normal ilişkileri garanti eden bir çözümü desteklemesinin vaktinin geldiğini söyledi. ABD’ye de Suriye’deki güçlerini çekme çağrısında bulunan Mikdad, “Amerikalıları ülkemizden gitmeye ikna etmek için birçok yolumuz var, dolayısıyla kayıp vermeden gitmelerini öneririm” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları