loading
close
SON DAKİKALAR

Suriye: Türk hükümetinin suçlarını BM'de sergileyeceğiz

Suriye: Türk hükümetinin suçlarını BM'de sergileyeceğiz
Tarih: 25.02.2013 - 16:33
Kategori: Dünya

Suriye Enformasyon Bakanı Umran Zuabi "Türk hükümetini ve siyasi liderleri"ni ülkesini soymakla suçladı ve ellerindeki delilleri (BM)Güvenlik Konseyi'ne göndereceklerini söyledi...

Suriye Enformasyon Bakanı Umran Zuabi ülkesindeki Alem televizyonuna verdiği röportajda "Türk hükümetini ve siyasi liderleri"ni ağır ifadelerle suçladı. Zuabi, "Türk hükümetinin Suriye krizine karıştığına dair ayrıntılı belgeleri, isim ve fotoğraflarla Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ne göndereceklerini" söyledi.

Türk hükümetinin siyasi, askeri, güvenlik ve ekonomik alanlarda Suriye’de yaşanan tüm olaylarda 'parmağı olduğunu' iddia eden Zuabi, "Suriye’den çalınanların Türk siyasi liderlerinin bilgisi ve koordinasyonu ışığında ve Türk hükümetinin sunduğu kolaylıklarla Türkiye ’ye nakledildiğini" öne sürdü. Bakan Zuabi, çalınanların milyarlarca dolar değerinde olduğunu söyledi.
"Türkiye’nin kibrinin kendisinin de bir parçası olduğu projenin Suriye’de yenildiğini itiraf etmesini engellediğini" belirten Zuabi ayrıca, "Türk hükümetinin Suriye krizine karıştığına dair ayrıntılı belge ve dosyalar isim ve fotoğraflarla hazırlanarak BM Güvenlik Konseyi dahil uluslararası toplum kurumlarına uygun zamanda sunulacaktır” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları