loading
close
SON DAKİKALAR

Suriye'de Alevi köyüne katliam!

Suriye'de Alevi köyüne katliam!
Tarih: 12.12.2012 - 11:06
Kategori: Dünya

Suriye'de dün, Alevilere yönelik saldırıların en büyüğü gerçekleştirildi...

Yaklaşık 20 aydır rejim muhalifleri ile ordu arasında çatışmaların sürdüğü Suriye'de dün, Alevilere yönelik saldırıların en büyüğü gerçekleştirildi. Hama şehrine bağlı Akrab köyünde patlayan bombalar en az 125 kişinin ölümüne veya yaralanmasına yol açtı.

Bombalı saldırıların büyük ihtimalle Suriyeli isyancılar tarafından düzenlendiği ve Alevilere yönelik bir intikam girişimi olduğu tahmin ediliyor.

Reuters haber ajansı toplam ölü ve yaralı sayısının 200 olduğunu bildirirken merkezi İngiltere’de bulunan ve silahlı muhalefete yakınlığıyla bilinen Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) sayının 125 civarında olduğunu açıkladı.

SOHR Direktörü Rami Abdul Rahman, ölü ya da yaralı sayısı konusunda ellerinde net bir bilgi olmadığını belirterek, “İsyancıların bu saldırının arkasında olup olmadığını bilmiyoruz ancak öyleyse bu Alevileri hedef alan en kapsamlı intikam saldırısı” dedi.

En Nusra terör örgütü ilan edildi

Saldırının faillerine dair kesin bir bilgi henüz elde edilemedi. Ancak katliamın, muhalifler arasındaki El Kaide bağlantılı olduğu ileri sürülen El Nusra Cephesi’nin ABD’nin “terör örgütü” listesine alınmasından saatler sonra gerçekleşmesi dikkati çekti.

Suriye devletine ait yayın organlarından da katliamın failiyle ilgili herhangi bir açıklama henüz yapılmadı.

Şebbiha milislerini suçladılar

Anadolu Ajansı ise Suriye Genel Devrim Konseyi açıklamasına dayanarak saldırıyı Suriye lideri Beşar Esad’a bağlı güçlerin gerçekleştirdiğini aktardı.

Ajansın haberine göre açıklamada, "6 bin nüfuslu köyde 2000 kadar Nusayri'nin yaşadığı, yönetime bağlı birlikler ve Şebbiha milislerinin baskınında sığınaklarda bulunan çoğunluğu Nusayrilerden oluşan 130 kişinin infaz edildi" denildi ancak Konsey'in bu açıklaması pek inandırıcı bulunmadı.

Katliam köyünün komşusu

Akrab köyü çoğunluğunu Sünnilerin oluşturduğu ve 25 Mayıs tarihinde yine benzer bir katliamın yaşandığı Hula köyünün yakınlarında bulunuyor.

Hula’da da 49’u çocuk 34’ü kadın 108 kişi öldürülmüştü. Saldırıyı rejim yanlısı milislerin gerçekleştirildiği iddia edilmiş ancak bu iddialar Şam rejimi tarafından yalanlanmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları