loading
close
SON DAKİKALAR

Suriye'de Bir Fransız Gazeteci Öldü

Suriye'de Bir Fransız Gazeteci Öldü
Tarih: 11.02.2012 - 22:37
Kategori: Dünya

Humus'ta Fransız bir gazetecinin öldürüldüğü, iki gazetecinin ise yaralandığı haber veriliyor.

Suriye hükümetinin misafiri olarak Humus kentine götürülen yabancı gazeteciler ağır silahlarla yapılan bir saldırıya hedef oldu, bir Fransız gazeteci hayatını kaybetti.

Görgü tanıkları havan topu mermisinin kentteki bir gösteriyi görüntüleyen ve röportaj yapan bir grup gazetecinin yakınına düştüğünü belirtti.

Bir Enformasyon Bakanlığı yetkilisi, ölen Fransız gazetecinin yanı sıra iki gazetecinin de yaralandığını doğruladı ancak ayrıntı vermedi.

Fransız gazetecinin öldüğü saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı.

Esad Halka Seslendi

Halkın demokrasi ve özgürlük taleplerini güç kullanarak bastırma yolunu seçen Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ise başkent Şam'da katıldığı mitingde "büyük bir komployla karşı karşıya oldukları" iddiasını tekrarladı.

Birleşmiş Milletler, Arap Birliği gözlemci heyetinin ülkeye girdiği 20 Aralık'tan bu yana 400'den fazla sivilin öldüğünü açıkladı.

Oysa Beşşar Esad yönetimi, Arap Birliği ile protokol imzaladığında şiddeti durdurma, askerleri geri çekme ve siyasi mahkumları serbest bırakma gibi sözler vermişti.

Ancak Arap Birliği heyeti Suriye'ye gireli daha 1 ay olmadan, kendi içinde de bölünmeye başladı.

Heyetten istifa ederek, El-Cezire televizyonuna konuşan Cezayirli gözlemci Enver Malik, "tankları sokaklardan çekmediler, sadece gizlediler ve biz ayrılır ayrılmaz yeniden yerleştirdiler" dedi.

Gözlemci, keskin nişancıların her yerde halkı hedef aldığını, bazı muhaliflerin kaçırıldığını ve hapishanelerde işkencenin sürdüğünü ve siyasi mahkumlardan hiçbirinin serbest bırakılmadığını da söyledi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları