loading
close
SON DAKİKALAR

Suriyeli Çerkesler için ana dil öğrenme kursu açıldı

Suriyeli Çerkesler için ana dil öğrenme kursu açıldı
Tarih: 17.06.2013 - 15:19
Kategori: Yerel

Mizip Kampında kalan Suriyeli Çerkesler için ana dil öğrenme kursu açıldı...

Suriye'de ikinci yılına giren kaos ortamı nedeniyle zor durumda kalan ve sayıları yüz elli bini bulan Suriyeli Çerkesleri iç savaş ortamından çıkarmak isteyen Dünya Çerkesleri Dayanışma Komitesi, son iki ayda dört uçakla, bin civarında Suriyeli Çerkesi Türkiye'ye getirdi.Daha önceden getirilenlerle, komitenin Türkiye'de sahiplendiği ve geçici misafir ettiği Suriyeli Çerkes sayısı iki bin civarında.

Dünya Çerkesleri Dayanışma Komitesi'nin çalışmalarıyla, Gaziantep Nizip'teki konteyner kampa getirilen ve sayıları bini bulan Suriyeli Çerkesler için bu gün itibariyle Çerkesce(Adığabze) öğrenme kursu açıldı.

Adığe Dil Derneği, Çerkes Dernekleri Federasyonu, Dünya Çerkesleri Dayanışma Komitesi ve Nizip Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile başlatılan bu anadil öğrenme kursuna kayıt yaptıran Suriyeli Çerkes sayısı üç yüz kişiyi buldu.

Adığe Dil Derneği'nin anadil öğreticilerinden Meretıkho Fehmi yönetiminde başlatılan bu kurs, haftada beş gün boyunca altışar saat verilecek ve derslikler yaş gruplarına göre oluşturulacakİlerleyen günlerde anadil öğreticisi durumundaki öğretmen sayısı da arttırılacak.

Çerkes Dernekleri Federasyonu ve aynı zamanda Dünya Çerkesleri Dayanışma Komitesi başkanı Dr. Nusret Baş, Suriyeli Çerkeslerin her türlü ihtiyaçlarını gidermeye ve Suriye'de ateş çemberinin içinde kalan soydaşlarını kurtarmak için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları