loading
close
SON DAKİKALAR

Suriyeli muhalifler 23 Mayıs'ta İstanbul'da toplanacak

Suriyeli muhalifler 23 Mayıs'ta İstanbul'da toplanacak
Tarih: 13.05.2013 - 11:51
Kategori: Dünya

Suriyeli muhalifler, ABD ve Rusya'nın Suriye'de tarafları masaya oturtmayı amaçlayan toplantı çağrısını, 23 Mayıs'ta İstanbul'da görüşecek...

Suriye Ulusal Koalisyonu İstanbul'daki görüşmelerde yeni başkanının kim olacağını belirleyecek. ABD ve Rusya'nın Suriye rejimi ile muhalifleri bir araya getirmeyi planladığı konferansa, katılıp katılmama kararı da burada verilecek.

Esad rejiminin müttefiklerinden İran, konferansa katılmaya istekli.

Alman Der Spiegel dergisine konuşan İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, "Suriye hükümetiyle muhalefet arasında görüşmeleri başlatabiliriz" dedi.

Ancak Itar-Tass ajansına konuşan bir Rus yetkiliye göre, bu ayın sonunda düzenlenmesi planlanan konferans zora girebilir.

Yetkili, 'barış sürecinde yer alacak isimlerin belirlenmesi aşamasında anlaşmazlıklar bulunduğu' gerekçesiyle mayısta konferans olmasının zor olduğunu belirtti.

Geçen yıl 30 Haziran'da Cenevre'de sağlanan ve bu konferansın da temelini oluşturması beklenen mutabakatta, Suriye'de rejimin ve muhalefetin karşılıklı rızasına dayanarak bir geçiş hükümeti kurulması öngörülüyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları