loading
close
SON DAKİKALAR

Tahrik filmi faili meçhule dönüştü

Tahrik filmi faili meçhule dönüştü
Tarih: 14.09.2012 - 12:24
Kategori: Dünya

Hz. Muhammed'e hakaret içeren tahrik filminin yapımcısı, yönetmeni ve senaristi Sam Bacile'nin takma ad olduğu söyleniyor...

Hz. Muhammed’e hakaretler içeren tahrik filmi ‘Müslümanların Masumiyeti’nin yapımcısı, yönetmeni ve senaristi olduğunu söyleyen Sam Bacile adlı kişi kayıplara karışırken filmin mimarının gerçekte kim olduğu sorusu bilmeceye dönüştü.

 Oyunculardan Cindy Lee Garcia sette yönetmenin kendisini Sam Bassiel diye tanıttığını söylerken dün ortaya çıkan Nakoula Basseley, Sam Bacile’ i tanıdığını ve film projesine yardım ettiğini söyledi. 

Ancak Nakoula Basseley’ in verdiği adres ile telefonun Bacile ile aynı olduğu ortaya çıkınca Sam Bacile isminin takma olabileceği şüphesi doğdu. 

Eyalet Mahkemesi’ndeki kayıtlar incelendi ve Nakoula Basseley’in daha önce de mali suçlardan hüküm giydiği ve Nicola Bacily, Erwin Salameh gibi takma adlar kullandığı ortaya çıktı. 

Eyalet kayıtlarında Sam Bacile adında bir kişiye ulaşılamazken, İsrail de Sam Bacile adında bir İsrail vatandaşı olmadığını açıkladı.

Projede Türk de var 

Filme danışmanlık yapan Steve Klein ise Sam Bacile’ in bir takma ad olduğunu ve bu kişinin Hıristiyan inancını taşıdığını söyledi. 

Klein filmde ayrıca Türkiye , Irak , İran , Suriye , Mısır , Pakistan ve Kıpti uyruklu kişilerin de çalıştığını belirti. Bir emniyet yetkilisi de filmin arkasındaki ismin Nakoula Basseley olduğunu açıkladı.

Oyuncular: Aldatıldık 
 
Olayların ardından filmin oyuncuları aldatıldıklarını açıkladı. Filmde rol alan 80 kişi ABD basınına verdikleri ilanda filmin 2 bin yıl önceki Mısır yaşantısını anlattığını sandıklarını, çekilirken Muhammed isminin değil George isminin kullanıldığını kaydetti. 

2011 Temmuz ayında ellerine ulaşan künyenin ilanını paylaşan oyuncular, filmin adının ‘Çöl Savaşçıları’ olduğunu sandıklarını ve bunun tarihi bir macera filmi olarak çekildiğini belirtti. 

Filmde oynayan aktris Cindy Lee Garcia, CNN ’e yaptığı açıklamada filmin İslam ’a dair olduğunu bilmediğini söyledi. Garcia böyle vahim sonuçlara yol açan bir filmde rol aldığı için üzüntü duyduğunu belirtirken, filmin yönetmenini dava edeceğini söyledi. 

Olaylardan sonra YouTube, Mısır ve Libya ’da videonun erişimini engelledi. Afganistan , Sudan, Cezayir , Tunus ve Mısır filmin yasaklanmasını istedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları