loading
close
SON DAKİKALAR

Tahrir'de sular durulmuyor

Tahrir'de sular durulmuyor
Tarih: 11.02.2012 - 19:19
Kategori: Dünya

Mısır'ın başkenti Kahire'de muhaliflerin, yeni yapılacak anayasada ordunun vesayetine karşı başlattıkları gösteriler sürüyor.

Başbakan İsam Şeref’in dün ülkede iktidarda olan Yüksek Askeri Konsey’e istifasını sunması da göstericileri yatıştırmadı. Başkentteki Tahrir Meydanı’nda göstericilerle polis arasındaki çatışmalar hız kesmeden devam ediyor. Dün 38 parti ve siyasi hareket taraftarlarını Tahrir Meydanı’nda toplanmaya çağırmıştı.

Tahrir Meydanı’nda 6-7 bin kişilik bir kalabalığın bulunduğu belirtildi. Göstericilere Kahire’de bulunan çeşitli üniversite ve liselerdeki öğrenciler de destek veriyor.

Tahrir Meydanı’nda bulunan Amerikan Üniversitesi’nin çevresindeki çatışmalarda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. iktidardaki Yüksek Askeri Konseyin yönetimi sivillere devretmesini isteyen göstericiler, İçişleri Bakanlığı’nda konuşlanan askeri birlikleri hedef alıyor. Bölgedeki güvenlik kuvvetleri ise göstericilere sert şekilde müdahale ediyor. Göstericiler, Tahrir Meydanı’nda ve Ömer Muktam Camisi’nde gönüllü doktorlardan oluşan iki hastane kurdu.

Göstericiler, yaralıları hastanelere motosikletlerle taşıyorlar. Üzerine siren konularak ambülans haline getirilen motosikletlerle onlarca yaralının geçici hastanelere getirildiği gözlendi. Polisin kullandığı gaz, Tahrir ve çevresindeki yerleşim yerlerinde hayatı olumsuz etkiliyor. Bazı banka şubeleri, ve döviz büroları çatışmaların yoğun olduğu bölgelerde bugün de şubelerini açmadı. Yüksek Askeri Konseyin ülkedeki siyasi grupları toplantıya çağırması göstericileri tatmin etmedi.

Tahrir Meydanı’nda bulunan protestocular, "Artık Yüksek Askeri Konsey Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi’nin de gitme sırası geldi" diye konuştu. Askeri yönetimin Mübarek rejiminin devamı olduğunu savunan göstericeler, askeri yönetimin tüm siyasi gruplara çağrısının bir oyun olduğunu söylediler. Bu arada gösterilerin Mısır’ın ikinci büyük kenti İskenderiye ve Süveyş’te de devam etiği öğrenildi.

İsmailiye kentindeki vatandaşlar şehir merkezinden yoğun gaz ve duman yükseldiğini belirtti. Mısır’ın resmi Mena Ajansı, Kahire ve İskenderiye dışında İsmailiye kentinden de ölüm haberi geldiğini ve güvenlik güçlerinin bir göstericiyi öldürdüğünü duyurdu. Mısır’dan haber yapan bazı gazetelerin internet siteleri ise İsmailiye kentinde ölü sayısını üç olarak verdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları