loading
close
SON DAKİKALAR

Tahtta Geçen 60 Yıl

Tahtta Geçen 60 Yıl
Tarih: 11.02.2012 - 18:23
Kategori: Dünya

İngiltere, Kraliçe II. Elizabeth’in tahta geçişinin 60. yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor.

İngiltere, Kraliçe II. Elizabeth’in tahta geçişinin 60. yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor. “Elmas Yıldönümü” olarak adlandırılan etkinliklerin ilk safhası, Kraliçe’nin 6 Şubat 1952 tarihinde tahta çıkışının yıldönümü; yani bugün yapılıyor.

Asıl görkemli kutlamalar ise, II. Elizabeth’in taç giydiği tarihe denk gelen haziran ayı başında olacak ve dört gün dört gece sürecek.

Kraliçe II. Elizabeth, babası Kral VI. George’un 60 yıl önce bugün ölüm haberini almasıyla Buckingham Sarayı’nda tahta geçmişti. O tarihte henüz 25 yaşındaydı. En büyük destekçisi ise şimdi 90’lı yaşlarında olan eşi Prens Philip’di.

İngiltere tarihinde Kraliçe Victoria’dan sonra tahtta en uzun süre kalan II. Elizabeth, tacı taşıdığı sürece birçok zor zamanlar atlattı. Belki de en çok eleştirildiği dönem, tahtın varisi Prince Charles’ın eşi Prenses Diana’nın 1997’deki elim kazada ölümüne tepkisiz kalışıydı. İngiliz halkının kalbinde yer eden Prenses’i Kraliyet ailesinin yeterince sahiplenmediği izlenimi, Buckingham Sarayı’nın imajına da zarar vermişti.

Torunu ve tahtın ikinci sıradaki varisi Prens William’ın saray dışından Katherine Middleton’la geçtiğimiz yıl dillere destan bir düğünle yaptığı evlilik sayesinde ise, saray sakinleri, halkın gönlünde bir kez daha taht kurdu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları