loading
close
SON DAKİKALAR

Takipçisinin profil fotoğrafı nedeniyle İhsan Eliaçık'a 'cumhurbaşkanına hakaret'ten hapis cezası verildi!

Takipçisinin profil fotoğrafı nedeniyle İhsan Eliaçık'a 'cumhurbaşkanına hakaret'ten hapis cezası verildi!
Tarih: 22.09.2020 - 17:24
Kategori: Gündem

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşıma yorumda bulunan bir takipçisinin profilinde köpek fotoğrafı bulunduğu için cumhurbaşkanına hakaretten 1 yıl 2 ay hapis cezası aldı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesiyle birlikte “Cumhurbaşkanına hakaret”ten yargılananların sayısı her geçen yıl artıyor.

Cumhurbaşkanlığı döneminde Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılananların sayısı 29 bin 704’e çıkarken, son bir yılda Erdoğan'a hakaret gerekçesiyle 36 bin 66 kişi hakkında soruşturma açıldı. 

'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla yargılananların sayısında patlama yaşanırken ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık da bu suçlamayla 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Eliaçık, "Yine geçen gün CB hakaret davalarından birinden 1 yıl 2 ay hapis cezası aldım. Yazdığım bir twetin altına profilinde köpek resmi olan birisi yorum yapmış, bunu bahane ederek CB köpek mi dedin diyerek ceza aldım, iyi mi?

Bir köpek görüntüsünün üzerinde paylaşımda bulunarak CB hakaret suçu işlediği..." Tüm dünya görsün mahkemeler ne halde..." ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları